Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
volledige focus op Tweede Kamer

Arne Weverling stopt als wethouder

Wethouder Arne Weverling (Gemeentebelang Westland) legt per 1 februari 2017 zijn functie neer. Vanaf dat moment zal hij zich als kandidaat-Kamerlid voor de VVD volledig richten op de Tweede Kamerverkiezingen. Weverling is sinds 1 februari 2009 wethouder van de gemeente Westland. Daarvoor was hij 15 jaar actief als ondernemer.

In de huidige bestuursperiode is Weverling onder andere verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening, bouwen en wonen, volkshuisvesting, arbeidsmigratie en externe positionering. Daarvoor had hij onder meer ook personeel en organisatie, ICT en dienstverlening, cultuur en toerisme en recreatie in zijn takenpakket. Onder zijn verantwoordelijkheid werd in Westland een methode ontwikkeld om Oost-Europese arbeidsmigranten in te schrijven in de gemeentelijke basisadministratie. Deze methode wordt nu ook door andere gemeenten gebruikt. Verder heeft hij landelijk aandacht gevraagd voor schijnconstructies bij verloning van arbeidsmigranten. Mede hierdoor is de Wet Aanpak Schijnconstructies tot stand gekomen en aangenomen in de Tweede en Eerste Kamer.Op de kaart
Arne Weverling was verantwoordelijk voor het afslanken van de ambtelijke organisatie met 110 fte (zonder gedwongen ontslagen). Verder stond hij aan de wieg van de oprichting van CultuurWeb, de verzelfstandiging van Westlandtheater De Naald en de renovatie van het Westlands Museum. Hij was betrokken bij het digitaliseren van de gemeentelijke dienstverlening en de introductie van het centrale telefoonnummer 140174. Tijdens zijn wethouderschap is ook de Woonvisie tot stand gekomen, met een uitvoeringsprogramma van 7.500 huizen tot 2030 en afspraken over de bouw van 1.500 sociale huurwoningen. Als verantwoordelijk wethouder voor public affairs, gebiedsmarketing en internationalisering leverde Weverling een bijdrage aan het op de kaart zetten van Westland. Hij haalde verschillende nieuwe bedrijven binnen en liet (euro)parlementariërs, buitenlandse (overheids)delegaties en ambassadeurs kennis maken met Westland en het glastuinbouwcluster.

Voorrecht
"Het is een voorrecht om Westland acht jaar te hebben mogen besturen", aldus Weverling. "dat ik als echte Westlander, destijds als jongste wethouder in het college, heb mogen meebouwen aan deze gemeente. Ik heb Westland gediend in economisch moeilijke tijden, maar gelukkig zijn inmiddels betere tijden aangebroken. Vanuit een constructieve samenwerking met coalitie- en oppositiepartijen zijn resultaten bereikt die Westland daadwerkelijk verder hebben gebracht. Ik hoop Westland te mogen blijven dienen, maar dan vanuit de landelijke politiek."


Publicatiedatum: 12-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: