Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fors minder citrus geoogst in Chinese regio Zigui


 
"De regio Zigui in de provincie Hunei behoort tot de belangrijkste citrusteeltgebieden van China en is met name bekend vanwege de teelt van Navelsinaasappelen. Als gevolg van droge weersomstandigheden is de citrusproductie dit seizoen met zo'n 10% tot 20% gedaald ten opzichte van het voorgaande seizoen. De prijs steeg met 20 tot 30 cent per kilo, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 10%," vertelt Lin Zhou, vertegenwoordiger van de regio Zigui.



In de regio worden verschillende rassen geproduceerd met Newhall en bloedsinaasappelen als voornaamste variëteiten. Het seizoen loopt van september tot juni en de jaarlijkse productie bedraagt iets minder dan één miljoen ton. Vanwege de bergachtige ligging is er nog geen vast distributiesysteem ontwikkeld. Fruithandelaren kopen het citrus in bij de centrale verwerkingsfaciliteit en verkopen het vervolgens op de binnenlandse markt. Zigui heeft unieke geografische voordelen ten opzichte van de productieregio JiangXi met betrekking tot het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.



"Telers ontvangen veel hulp van de overheid met name op het gebied van technische ondersteuning. Door de regering aangestelde deskundigen adviseren telers bijvoorbeeld over de beste teeltmethoden," aldus Lin Zhou
Publicatiedatum: