Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru exporteert 33% meer bananen naar Nederland

Dankzij de grotere import van Nederland bereikte de Peruaanse bananenexport in 2016 een recordvolume. De vraag naar biologische bananen groeide wereldwijd met Nederland als uitschieter. Nederland importeerde in 2016 33% van het exportvolume Peruaanse bananen met een waarde van €40,9 miljoen.

In de eerste tien maanden van 2016 exporteerde Peru voor een recordbedrag van €121,7 miljoen aan bananen, een stijging van 7% ten opzichte van 2015. Peru exporteert zijn bananen naar 23 landen, waaronder China, Duitsland, Mexico en Rusland. Het importvolume van de Verenigde Staten steeg het sterkst ten opzichte van 2015 en nam met 11,3% toe naar €36,7 miljoen.

Door de nieuwe plantages in het noorden van Peru heeft het land de stijgende internationale vraag bij weten te benen. Buurland Ecuador profiteert sinds 1 januari echter van een vrijhandelsverdrag met de EU, waardoor de concurrentiepositie van Peru komend jaar mogelijk zal verzwakken. Ecuador heeft toch al een leidende positie en exporteerde in 2015 voor ruim €1,09 miljard aan bananen naar de EU. De export van Peru bedroeg in hetzelfde jaar €108 miljoen.
Publicatiedatum: