Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ophef in Spanje over Zuid-Afrikaans citrus

De Spaanse telersvakbond Unió de Llauradors heeft felle kritiek geuit op het feit dat de Spaanse retailer Alcampo Zuid-Afrikaans citrus aanbiedt. 

Bij een filiaal van Alcampo werden Zuid-Afrikaanse Navelsinaasappelen (87-100 mm) verkocht voor €0,48 per kilo. Op zijn online verkoopsite vermeldt Alcampo het land van herkomst niet.



La Unió is van mening dat het onlogisch is dat er juist in deze periode van het jaar, citrus uit Zuid-Afrika in het AGF-schap ligt. Zeker gezien het rampzalig verlopen citrusseizoen in Valencia, waar telers kampten met lage prijzen en moeite hadden met de afzet.

Volgens de bond heeft de verruiming van de import tot gevolg dat er grote volumes citrus van lage kwaliteit uit Zuid-Afrika op de markt komen wat een nadelig effect heeft op de lokale productie, die nu kwalitatief op zijn best is. Het toestaan van Zuid-Afrikaans citrus voor een periode van anderhalve maand is volgens La Unió duidelijk een middel om de prijzen extra onder druk te zetten. 

De eerste helft van het citrusseizoen is voor de meeste telers rampzalig verlopen. Het inkoopbeleid van een aantal distributieketens en de handelsovereenkomst met Zuid-Afrika hebben de situatie echter nog verder verergerd.
Publicatiedatum: