Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Apple 60

Duitse appelteler werkt aan nieuw clubras

Gezien de Duitse trend om lokale producten te kopen, doet de Duitse AGF-producent Krings voornamelijk zaken op de binnenlandse markt.

Krings is een familiebedrijf dat zich bezighoudt met de teelt van verschillende soorten groenten en fruit, met appelen als belangrijkste categorie. Het bedrijf beschikt over een appelareaal van 150 hectare maar heeft ook exclusieve contracten met telers om een stabiele aanvoer te kunnen garanderen. Alexander Krings legt uit dat het bedrijf nauwe banden onderhoudt met zijn telers, waardoor de samenwerking wel wat weg heeft van een coöperatie.

"Al onze klanten hanteren verschillende eisen en residuenormen. Hierdoor is het belangrijk dat we onze telers steunen zodat we er zeker van zijn dat onze producten aan alle eisen op het gebied van certificering en voedselveiligheid voldoen."
 

 




Hoewel Gala, Elstar, Braeburn en Jonagold de belangrijkste rassen in Duitsland zijn, teelt Krings ook andere rassen. Het bedrijf kan zo'n 20 verschillende appelrassen leveren. Met partners in Italië en België werkt Krings aan een nieuw clubras om zijn appelaanbod verder mee uit te breiden. Het ras, dat vooralsnog wordt aangeduid als Apple 60, zal naar verwachting volgend jaar op de markt komen. Als enige bedrijf in Duitsland zal Krings de exclusieve rechten hebben om het nieuwe ras te vermarkten. Het is nog niet bekend onder welke merknaam dit zal gebeuren.

De clubrassen, die momenteel op de markt zijn, zijn overwegend vroege rassen die op Gala lijken. Alexander legt uit dat Apple 60 zich hiervan onderscheidt omdat hij verwant is aan de Jonagold. Het is een wat later ras dat uitstekend bewaard kan worden, wat het mogelijk maakt de appel in de zomermaanden te verkopen.

"Het ras heeft een fruitige smaak en is voor 70% tot 80% rood gekleurd. Voor het overige varieert de kleur van lichtrood tot geel. We wachten af hoe de appel op de markt ontvangen wordt en we zullen onze productie hier op af stemmen. We hebben ook de terugkoppeling van onze klanten nodig om zeker van onze zaak te zijn."



"De Duitse consument is rode producten beu en heeft behoefte aan nieuwe smaken. Mensen kennen niet alle rassen en worden bovendien sterk beïnvloed door marketing, bijvoorbeeld door verpakkingen. De smaak moet anders zijn en dit ras beantwoordt daar perfect aan. Apple 60 heeft een exotische smaak die wel wat aan mango doet denken waardoor hij zich onderscheidt van andere rassen. Het is een stevige appel, net zoals Braeburn, en kan lang bewaard worden zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt."


Voor meer informatie:
Alexander Krings
Krings
Tel: +49 2226 92 65 42
Email: ak@w-krings.de
www.w-krings.de
Publicatiedatum: