Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aldi wil ItaliŽ veroveren

De Duitse discountketen Aldi heeft een vastgoedbedrijf in ItaliŽ opgezet. Het bedrijf is gevestigd in Bolzano.

Het doel van het vastgoedbedrijf is om de panden van de toekomstige Aldi-vestigingen te beheren. De eerste Italiaanse Aldi-vestiging wordt naar verwachting geopend in Trento. Aldi investeert Ä200 miljoen in zowel de nieuwe vestigingen als in een distributiecentrum in Verona.

De keten is van plan om winkels te openen in gemeenten met minstens 30.000 inwoners. Er zijn in ItaliŽ 146 gemeentes met meer dan 50.000 inwoners en 416 gemeentes met tussen de 20.000 en 59.999 inwoners. Dit betekent dat er in theorie zo'n 520 geschikte locaties voor handen zijn. Als Aldi in minstens de helft van deze locaties een geschikt pand kan vinden, zou de keten mogelijk tussen de 220 vestigingen kunnen openen.

Aldi is met 4.700 vestigingen verspreid over Europa, AustraliŽ en de VS en een omzet van Ä67 miljard een van de grootste retailers ter wereld. Ondanks dat zal Aldi het niet makkelijk krijgen in de Italiaanse supermarktsector. Er is concurrentie van andere discountketens als Eurospin en Lidl. Ook werd heel 2016 gekenmerkt door een negatieve consumptie-index. 

Publicatiedatum: 11-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: