Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Mercadona tekent akkoord voor voedselveiligheid | Tesco sluit distributiecentra

Netto focust in Zweden op biologisch

VS: SpartanNash rondt overname van Caito Foods af 
SpartanNash heeft een aantal vaste activa van Caito Foods overgenomen. Het gaat specifiek om de distributieketen voor versproducten en de zaken van Caito Foods omtrent fresh cut AGF en de nieuwe verpakkingsfaciliteit Fresh Kitchen, Ook heeft SpartanNash de logistieke kant van Caito Foods in handen gekregen. (SpartanNash)

Goedkope groenten en fruit helpt Aldi aan recordomzet
Aldi heeft in het Verenigd Koninkrijk tijdens de kerstdagen een recordomzet behaald dankzij zowel zijn luxe assortiment als goedkope groenten en fruit. De omzet was in december 15% hoger dan in het jaar ervoor. Tijdens de "Super 6"-campagne van Aldi waren in de twee weken voor kerst de prijzen van zes seizoensgebonden groenten- en fruitsoorten verlaagd tot slechts 19p (€0,22). Hierdoor zijn 4,5 miljoen pakken wortelen, twee miljoen pakken met spruiten en twee miljoen pakken pastinaak verkocht. (manchestereveningnews.co.uk)

Nisa's omzet voor versproducten stijgt met 18%
Het Britse groothandelsbedrijf Nisa heeft een like-for-like omzetgroei behaald van 2,2% in de tien weken tot 1 januari 2017. Het sterke resultaat werd met name behaald door de feestdagen. Het segment voor versproducten had in deze periode een toename in omzet van 17,7%. Dit kwam met name door de "Festive 5"-campagne, waarin vijf belangrijke producten van het Heritage-huismerk werden gepromoot. (igd.com)

Mercadona tekent akkoord voor voedselveiligheid
De Spaanse retailer Mercadona en de overheid van de regio Castilla-La Mancha hebben een overeenkomst getekend om veiligheid van voedingsmiddelen te garanderen. De overeenkomst moet zorgen voor snelle communicatie bij problemen, zodat onveilig voedsel niet in de schappen wordt geplaatst. Ook voorziet het akkoord in een protocol dat gevolgd moet worden als bepaalde producten onveilig blijken te zijn. (esmmagazine.com)

Egypte: Snelste stijging in consumentenprijzen sinds zes jaar

De prijzen voor consumentengoederen in Egyptische stadsgebieden hebben in december de snelste toename sinds zes jaar gehad. De reden hiervoor is de toename van 28.3% in voedselkosten, nadat de centrale bank van Egypte twee maanden eerder had besloten tot een devaluatie van de Egyptische munteenheid. (esmmagazine.com)

Albertsons' online activiteiten ten gunste van armere consument
Albertsons komt met zijn online segment Amerikaanse consumenten met een lager inkomen tegemoet. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft Albertsons uitgekozen als een van de bedrijven die mee gaan werken aan een programma waarin voedselbonnen van het Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP) ook online kunnen worden ingewisseld. (chainstoreage.com)

Sterke kerstomzet voor Morrisons

Morrisons heeft zijn winstverwachting verhoogd, nadat bleek dat de resultaten tijdens de kerstdagen hoger zijn dan verwacht. De omzet tijdens kerst was de hoogste sinds zeven jaar. De sterke resultaten werden behaald dankzij het nieuwe assortiment en een renovering van de winkels. De vergelijkbare winkelomzet steeg in de negen weken tot 1 januari met 2,9%. Analisten gingen uit van 1,1%. In het derde kwartaal steeg de omzet met 1,6%. (Reuters)

Trump spreekt met Alibaba
Alibaba-oprichter Jack Ma sprak onlangs met de aankomende Amerikaanse president Trump. Jack Ma heeft bij Trump Tower plannen voorgesteld om 1 miljoen banen voor Amerikaanse inwoners te creëren door kleine ondernemingen naar China te laten exporteren. In de afgelopen jaren is de Chinese middenklasse groter geworden, waardoor de vraag naar Amerikaanse producten zoals vers fruit en cosmetica is gegroeid. (latimes.com)

Door to Door Organics vervangt Relay Foods in Mid-Atlantic

De online thuisbezorgdienst Relay Foods gaat van naam veranderen. Het online platform is actief vanuit een beperkt aantal vestigingen van de Mid-Atlantic-keten. Naast een naamsverandering gaat Relay Foods ook de marktstrategie overnemen van zijn moederbedrijf Door to Door Organics. In de zomer van 2016 is Relay Foods gefuseerd met Door to Door Organics. Verder trekt Relay Foods per 15 januari weg uit de regio's North Carolina en Lynchburg in Virginia en stopt het bedrijf met afhaalpunten. De bezorgdienst zal dan alleen nog maar direct aan huis leveren. (supermarketnews.com)

Metro Group heeft lichte omzetstijging in eerste kwartaal
De Metro Group had in zijn eerste kwartaal een like-for-like omzetgroei van 0,1% tot €17 miljard. De omzet nam met 0,4% af als de wisselkoers in acht wordt genomen. De hogere omzet van vorig jaar kwam echter ook doordat toen nog de omzet van Metro Cash & Carry Vietnam werd meegerekend, terwijl deze branche van Metro nu juist is verkocht. Volgens Metro is er daarom sprake van kerstseizoen met een relatief gunstig resultaat. De omzet bij vestigingen van de ketens Metro Cash & Carry en Media-Saturn zijn jaar op jaar licht gestegen, hoewel de omzet bij de keten Real juist is afgenomen. (esmmagazine.com)

Zweden: Netto focust op biologisch
De discountketen Netto gaat zich meer richten op biologische producten. De keten heeft in Zweden een nieuw biologisch assortiment geïntroduceerd, terwijl het bedrijf in Denemarken een wedstrijd met biologische producten als thema is begonnen. Netto introduceert dit jaar een nieuw biologisch huismerk onder de naam Go Eko (Go Organic). De keten wil hiermee inspelen op de groeiende populariteit van bioproducten in Zweden. In 2015 kwam de omzet in Zweden van biologische producten neer op €2,2 miljard, wat jaar op jaar een toename is van 39%. Het aandeel aan bioproducten in de Zwitserse supermarktsector kwam neer op 7,7%, wat jaar op jaar een toename is van 2,1%. (igd.com)

VS: Costco heeft hogere omzet tijdens kerst
Costco had een sterk kerstseizoen. De omzet steeg in totaal met 2%. In de VS nam de omzet in de 18 weken tot 1 januari toe met 1%, terwijl de keten in Canada een omzetgroei van 5% had en in de rest van de wereld een toename van 1%. De omzet nam met name toe tijdens de kerstdagen. De totale omzet van december nam met 3% toe. In de VS was de toename 3% en in Canada 7%, terwijl in de rest van de wereld de omzet in december juist afnam met 3%. (forbes.com)

Snelste groei voor Britse supermarktsector  meer dan twee jaar
De Britse supermarktsector heeft momenteel zijn snelste groeitempo sinds juni 2014. Dit blijkt uit cijfers van de afgelopen 12 weken tot 1 januari van Kantar Worldpanel. Doordat consumenten tijdens de kerstdagen in totaal voor £480 miljoen (€552,1 miljoen) extra hebben uitgegeven, is de omzet tijdens deze periode met 1,8% gestegen. (esmmagazine.com

Amazon neemt patent op megadrone
Amazon Technologies Inc. heeft een patent genomen op een grote drone, die uit kleinere drones bestaat. De vliegende robot is in staat om vluchten over lange afstanden te maken en zware pakketten te vervoeren. (livescience.com)

Tesco sluit distributiecentra

Tesco gaat twee van zijn Britse distributiecentra sluiten. Hierdoor worden 1.000 banen bij de retailketen gesaneerd. Ook ontbindt de keten zijn partnerschappen met de logistieke bedrijven DHL en Wincanton, waarna de keten de diensten van deze bedrijven intern op gaat vangen. De nieuwe stappen zijn onderdeel van het plan van Tesco-CEO Matt Davies om de bedrijfsvoering te stroomlijnen en aan te passen op de online sector.
Klik hier om meer te lezen op telegraph.co.uk.

Finland: S Group verlaagt prijzen van lokaal geteelde groente

De Finse S Group gaat de prijzen van bijna 900 producten van zijn supermarktketen S-Market, de hypermarktketen Prisma en de buurtwinkelketens Alepa en Sale verlagen. Onder deze producten bevinden zich meer dan 100 lokaal geteelde groenten. Komkommers worden met 41% in prijs verlaagd, terwijl appelen, aardappelen en tomaten met 20% goedkoper worden. (helsinkitimes.fi)

Giant Eagle wil vijf supermarkten sluiten

De in O'Hara gevestigde keten Giant Eagle is van plan om vijf supermarkten en vier GetGo-vestigingen te sluiten in Ohio, Maryland en Altoona. Drie supermarkten en een GetGo-locatie bevinden zich in het midden van Ohio, terwijl twee supermarkten en een andere GetGo-vestigingen in het noordoosten van Ohio te vinden zijn. (post-gazette.com)

Wal-Mart CEO voorspelt koopgedrag van over tien jaar

Klik hier om het artikel te lezen. 

Publicatiedatum: 11-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: