Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Uitbreiding van het duurzaamheidsinitiatief

Duitse Real,- schaft per direct plastic tassen af

Al meer dan tien jaar geleden is real,- om ecologische redenen gestopt met het geven van gratis plastic tassen aan de standaardkassa's. Bovendien biedt zij haar klanten sinds meerdere jaren permanente draagtassen aan met een levenslange garantie die uit tot wel 85 procent recyclebaar materiaal bestaan. Nu zet real,- de volgende stap en stopt vanaf januari 2017 in heel Duitsland met de verkoop van plastic draagtassen. Voortaan maakt het hypermarktbedrijf alleen nog maar gebruik van duurzame alternatieven. Hierdoor worden jaarlijks zo'n 49 miljoen plastic tassen bespaard. Dat komt overeen met een reductie van circa 940 ton kunststof.

"Het stoppen met de verkoop van plastic tassen is de logische consequentie van ons doelgerichte handelen in de zin van onze duurzaamheidsstrategie. Met ons engagement zullen we een belangrijke bijdrage leveren aan de reductie van plastic afval", aldus real,- CEO Patrick Müller-Sarmiento.Bij de keuze voor draagtassen, waar de consument nog steeds voor moet betalen, hecht real,- de grootste waarde aan een lange levensduur. Zo kunnen klanten die geen tas bij zich hebben per direct in alle circa 285 real,- filialen in heel Duitsland uit verschillende milieuvriendelijkere alternatieven voor plastic tassen kiezen. De real,- klanten kunnen daarbij kiezen uit de herbruikbare katoenen tas en de permanente draagtas die voor tot wel 85 procent uit recyclebaar materiaal bestaat. Mocht deze laatstgenoemde toch een keer kapot gaan, dan wordt deze aan de kassa gratis omgeruild voor een nieuwe. Eveneens verkrijgbaar zijn meermaals te gebruiken diepvriestassen, papieren draagtassen in twee groottes en vanaf februari een papieren doos. Deze papieren draagtassen en papieren doos stammen uit verantwoorde bosbouw en dragen het FSC-keurmerk.

Verantwoord handelen
Het thema milieu- en bronnenbescherming neemt bij real,- een belangrijke plaats in. In het kader van de duurzaamheidsstrategie zet het hypermarktbedrijf zicht sinds jaren in voor het voorkomen en de verwerking van afval langs de gehele toegevoegde waardeketen. Real,- zet zich sinds lange tijd actief in voor de bescherming en het behoud van het milieu. De bevordering van milieuvriendelijkere producten en verpakkingen hoort daar net zo zeer bij als het nemen van maatregelen ter voorkoming, vermindering en hergebruik van plastic. Het aanbod aan draagtassen heeft real,- daarom steeds weer aangepast.

Publicatiedatum: 11-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: