Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Citroenen stuwen omzet Amerikaans Limoneira

Tholen - Het Amerikaanse Limoneira, een grote onderneming met onder andere fruitteelt, vastgoed en waterrechten in Californië en Arizona, boekte vorig jaar een omzetgroei van 11%. Die toename is vooral te danken aan de goede resultaten in de citroenen- en avocadohandel.

In het vierde kwartaal realiseerde Limoneira een omzetgroei van 37%. Daarmee kwam de omzet uit op 19,5 miljoen dollar, een jaar eerder was dat nog 14,2 miljoen dollar. De omzetgroei is te danken aan betere citroenenverkopen. Het onderdeel van het bedrijf dat bestaat uit fruitteelt produceert hoofdzakelijk citroenen. Die omzet kwam uit op 16,4 miljoen dollar over het vierde kwartaal. Een jaar eerder kwam de omzet nog uit op 11,6 miljoen dollar. De groei is te danken aan hogere prijzen voor de citroenen. Ook het volume steeg en kwam uit op 521.000 dozen (2015: 338.000 dozen). Gemiddeld brachten de citroenen 25,91 dollar per doos op (2015: 25 dollar per doos).

Naast citroenen is Limoneira actief in de teelt van avocado's en sinaasappelen. De omzet in de avocado's is minimaal, de sinaasappelen brachten 0,6 miljoen dollar op. Andere producten in het assortiment realiseerden samen een omzet van 1,2 miljoen dollar. Het operationeel resultaat eindigde 0,9 miljoen dollar in het rood. Een jaar eerder was dat nog 4,9 miljoen dollar over het vierde kwartaal.

Over het hele jaar steeg de omzet met 11% naar 111,8 miljoen dollar tegen 100,3 miljoen dollar een jaar eerder. Het operationeel inkomen kwam uit op 9,2 miljoen dollar (2015: 4,6 mln dollar). Die toename is te danken aan betere resultaten in de agrarische divisie. Vooral de citroenen en avocado's droegen bij aan een beter resultaat.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
.

Publicatiedatum: 11-1-2017
Auteur: Rudolf Mulderij
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: