Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe strategie voor Marokkaanse vijgensector

De vijgensector is van cruciaal belang voor de economische ontwikkeling in de Marokkaanse regio Taounate, waar zich 40% van het Marokkaanse vijgenareaal bevindt dat zich uitstrekt over 21.820 hectare. De jaarlijkse productie bedraagt 30.000 ton, 23% van het binnenlandse productievolume. Mohamed Errahouti, van de regionale landbouwkamer, legt uit dat de overheid een strategie heeft uitgezet om de vijgensector te ontwikkelen en de productie en kwaliteit te verhogen.

Errahouti legt uit dat de nieuwe strategie gebaseerd is op het vergroten van het areaal (er is €413.745 uitgetrokken voor 2.100 hectare), het introduceren van productieve rassen en moderniseren van de sector (bijvoorbeeld door moderne drogerijen te bouwen). Er is eveneens een pilotproject aangekondigd ter bevordering van de integratie van vrouwen in de economische ontwikkeling als onderdeel van het Millennium Challenge Account. Het Franse Ontwikkelingsbureau heeft €423.776 gereserveerd om de oogstomstandigheden, het vermarkten en bestaande drogerijen te verbeteren. Errahouti vertelt dat de helft van het areaal zo'n twintig jaar geleden werd aangeplant waardoor de productie afneemt. Zo'n 6.100 hectare bestaat uit bomen van tussen de 11 en 20 jaar oud.



Publicatiedatum: