Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tarun Arora, IG International

Indiase importeurs gedupeerd door overheid

Volgens Tarun Arora van het Indiase importbedrijf IG International was 2016 een succesvol jaar. Ondanks dat de economie van het land te lijden heeft van het uit de roulatie nemen van de biljetten van 500 en 1000 rupee, zag IG International zijn omzet met 25% groeien.

"We hebben de marktkansen in het oosten en noorden van India weten te benutten en in 2017 zullen we dit beleid voortzetten door faciliteiten te bouwen in Bangalore en door te investeren in de verbetering van de infrastructuur van ons bedrijf. Hierdoor zullen we in staat zijn om nog grotere volumes te importeren," legt Tarun uit.

Ondanks het financiële beleid van de overheid, zag IG international al zijn productcategorieën, zoals appelen, kersen, zachtfruit en dragonfruit met dubbele cijfers groeien. IG International doet zaken met een groot aantal producerende landen waaronder de Verenigde Staten, China, Chili en Nederland. Appelen zijn de voornaamste categorie voor het bedrijf en Tarun vertelt dat er grote verschillende tussen de exportlanden bestaan.
 
"China is een belangrijke importeur vanwege de prijzen. De schaal waarop China produceert, is enorm waardoor de producten goedkoop zijn. Washington kenmerkt zich door de uitmuntende kwaliteit van zijn appelen en goede aanbiedingen. Landen als België en Italië zijn kleiner maar even concurrerend als het aankomt op aanbiedingen. Deze landen steken veel energie in het versterken van hun marktpositie. Chili is eveneens al jarenlang een belangrijk importland voor India. Chileense exporteurs kennen de Indiase markt en importeurs zodoende erg goed."
 

 
Clubrassen zijn van grote invloed geweest op de fruitsector in India en hebben de Indiase consument kennis laten maken met nieuwe appelrassen. Modi en Evelina behoren tot de populairste clubrassen maar ook de traditionele rassen zoals Royal Gala appel blijven onverminderd populair. Pink Lady is pas net op de markt geïntroduceerd.

De internetverkoop stijgt in India maar de online afzet van AGF vereist verdere marktpenetratie. Het merendeel van de Indiase consumenten geeft nog altijd de voorkeur aan traditionele winkels om hun groenten en fruit in te kopen. De Indiase bevolking is echter gigantisch dus ook al doet maar een klein deel zijn aankopen online, levert dit toch voldoende op om een winstgevende online retailsector te ontwikkelen.
 
"De markt voor biologische AGF is nog steeds een nichemarkt in India," vervolgt Tarun. "Deze heeft tijd nodig om zich verder te ontwikkelen. Bioproducten zijn duurder dan conventionele producten en zijn daardoor eerder een luxe dan een alledaags product."

Gedurende het eerste kwartaal van 2017 zal de Indiase markt de gevolgen ondervinden van het uit de roulatie nemen van de biljetten van 500 en 100 rupee. Er zal eenvoudigweg minder geld in omloop zijn wat het moeilijker maakt om financiële groei te boeken. Buiten deze actuele problemen worden de marktomstandigheden in India steeds beter. Dankzij overheidsinitiatieven worden de logistiek en infrastructuur voortdurend verbeterd."

"We zijn erg tevreden over 2016. In het eerste kwartaal van 2017 zullen we vanwege de financiële overheidsmaatregel dit succes niet voort kunnen zetten. We zullen moeten afwachten wat de impact hiervan zal zijn."
 

Voor meer informatie:

Tarun Arora
IG International
Tel: +91-22-66272000
Mob: +91-9819248884
Fax: +91-22-66272084
Email: tarunarora@iginternational.net
www.iginternational.net
Publicatiedatum: