Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ruud Krul: "Vraag naar hoogwaardige kwaliteit groenten en fruit"

Levarht heeft primeur met eerste zending naar Irak

Tholen – De eerste luchtvrachtzending van Levarht naar Irak is een feit. "Natuurlijk geweldig om weer partnerships aan te kunnen gaan en een nieuwe regio aan onze 'wereld' toe te kunnen voegen", constateert Ruud Krul, die verantwoordelijk is voor Overzeese Sales. "Deze eerste zending betrof een breed assortiment verse en hoogwaardige groenten en fruit van diverse origines, waaronder zachtfruit, tomaten, paprika's, kruiden, sla en aardappelen. Als full-service specialist in sourcing, supply chain management en ook kleinschalige orderpick, is dit weer een welkome bevestiging van onze partnerships en toegevoegde waarde."


 
"Door de onrust Irak wordt er momenteel niet veel lokaal geteeld en zeker niet van hoogwaardige kwaliteit. De mensen met een wat hoger bestedingspatroon verwachten die kwaliteit wel en dat is de markt waar wij in willen springen", vertelt Ruud. "We hebben niet de intentie om gelijk volle vliegtuigen naar Irak te gaan sturen, maar we starten met een wekelijkse zending en we zien wel wat de toekomst brengt."
 
De eerste zending was bestemd voor de Irakese stad Ebril, een wat veiliger gedeelte in Irak, waar de economie goed draait. "Eigenlijk waren er weinig obstakels bij de export. Je krijgt niet zo eenvoudig een kredietverzekering op klanten in Irak, maar dat hebben we met een retailklant in Dubai kunnen regelen. Verder viel het douanetechnisch reuze mee. Het leveren van een fyto-, KCB- en certificaat van herkomst is voor ons gesneden koek. De samenwerking met de autoriteiten is erg hecht, dat bewijst deze case wel weer. Wel zijn er beperkingen voor bepaalde producten, zoals mango's die het land niet in mogen", besluit Ruud.
 
Voor meer informatie
Ruud Krul
Levarht
Tel: +31 297 386644
rkrul@levarht.com
www.levarht.com

Publicatiedatum: 10-1-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: