Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ruud Krul: "Vraag naar hoogwaardige kwaliteit groenten en fruit"

Levarht heeft primeur met eerste zending naar Irak

Tholen – De eerste luchtvrachtzending van Levarht naar Irak is een feit. "Natuurlijk geweldig om weer partnerships aan te kunnen gaan en een nieuwe regio aan onze 'wereld' toe te kunnen voegen", constateert Ruud Krul, die verantwoordelijk is voor Overzeese Sales. "Deze eerste zending betrof een breed assortiment verse en hoogwaardige groenten en fruit van diverse origines, waaronder zachtfruit, tomaten, paprika's, kruiden, sla en aardappelen. Als full-service specialist in sourcing, supply chain management en ook kleinschalige orderpick, is dit weer een welkome bevestiging van onze partnerships en toegevoegde waarde."



"Door de onrust Irak wordt er momenteel niet veel lokaal geteeld en zeker niet van hoogwaardige kwaliteit. De mensen met een wat hoger bestedingspatroon verwachten die kwaliteit wel en dat is de markt waar wij in willen springen", vertelt Ruud. "We hebben niet de intentie om gelijk volle vliegtuigen naar Irak te gaan sturen, maar we starten met een wekelijkse zending en we zien wel wat de toekomst brengt."

De eerste zending was bestemd voor de Irakese stad Ebril, een wat veiliger gedeelte in Irak, waar de economie goed draait. "Eigenlijk waren er weinig obstakels bij de export. Je krijgt niet zo eenvoudig een kredietverzekering op klanten in Irak, maar dat hebben we met een retailklant in Dubai kunnen regelen. Verder viel het douanetechnisch reuze mee. Het leveren van een fyto-, KCB- en certificaat van herkomst is voor ons gesneden koek. De samenwerking met de autoriteiten is erg hecht, dat bewijst deze case wel weer. Wel zijn er beperkingen voor bepaalde producten, zoals mango's die het land niet in mogen", besluit Ruud.

Voor meer informatie
Ruud Krul
Levarht
Tel: +31 297 386644
rkrul@levarht.com
www.levarht.com