Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zoete aardappel moet Malawische ondervoeding bestrijden

Telers in Malawi produceren tegenwoordig meer zoete aardappelen. Naar dit gewas vroeg een paar jaar geleden nog niemand. Dankzij de grotere vraag hebben zo'n 8.500 kleine telers nu hogere inkomens. Een tweede en mogelijk verdergaand voordeel is dat hiermee betere voeding beschikbaar is voor Malawische consumenten, zowel in de stad als op het platteland.

Zo'n 60 procent van de Malawische kinderen jonger dan vijf jaar heeft een gebrek aan vitamine A, wat kan leiden tot blindheid, mazelen en longontsteking. De beschikbaarheid van zoete aardappelen zou hun levens kunnen veranderen. De aardappel bevat veel vitaminen en zou de ondervoeding in het land kunnen helpen tegengaan.

Met dit doel brengt Universal Industries, een snack- en drankproducent in Malawi, samen met Feed the Future Partnering for Innovation en het Internationale Aardappelcentrum vier zoete aardappelproducten op de markt en bouwt het aan een duurzame voorraadketen door telers productie- en opslagtrainingen aan te bieden en door te zorgen voor betere pootaardappelen.


Publicatiedatum: 6-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: