Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zoete aardappel moet Malawische ondervoeding bestrijden

Telersin Malawi produceren tegenwoordig meer zoete aardappelen. Naar dit gewas vroeg eenpaar jaar geleden nog niemand. Dankzij de grotere vraag hebben zo'n8.500 kleine telers nu hogere inkomens. Een tweede en mogelijk verdergaand voordeelis dat hiermee betere voeding beschikbaar is voor Malawische consumenten, zowelin de stad als op het platteland.

Zo'n60 procent van de Malawische kinderen jonger dan vijf jaar heeft een gebrek aanvitamine A, wat kan leiden tot blindheid, mazelen en longontsteking. Debeschikbaarheid van zoete aardappelen zou hun levens kunnen veranderen. Deaardappel bevat veel vitaminen en zou de ondervoeding in het land kunnen helpentegengaan.

Met dit doel brengt Universal Industries, een snack- en drankproducent inMalawi, samen met Feed the Future Partnering for Innovation en hetInternationale Aardappelcentrum vier zoete aardappelproducten op de markt enbouwt het aan een duurzame voorraadketen door telers productie- enopslagtrainingen aan te bieden en door te zorgen voor betere pootaardappelen.

Publicatiedatum: