Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuw appelras geeft Nigeria mogelijkheid zelf fruit te telen

Nigeriaanse appelliefhebbers kunnen in hun handen wrijven want in Nigeria wordt een nieuw appelras geteeld. Normaal gesproken worden veel appelen geÔmporteerd uit Zuid-Afrika, Europa en AziŽ omdat het Nigeriaanse klimaat niet geschikt is voor de meeste appelrassen. 

"Het nieuwe ras - de Bell appel - is een uniek en geweldig tropisch appelras dat nu in Nigeria geproduceerd wordt, al is het nog erg nieuw op de markt," vertelt de pionier van Bell Apple Farming in Nigeria, Akinyemi Oluwagbenga. 

"Onrijpe Bell-appelen worden worden verwerkt tot verschillende producten waaronder jam, wijn, sap en cider terwijl rijpe natuurlijk uit het vuistje worden gegeten," vertelt Oluwagbenga. Volgens de pionier is dit appelras gewend aan vochtige omstandigheden die typerend zijn voor Nigeria. De appelen zijn groter dan andere rassen, komen in een interessante en opvallende vorm en zijn sappig. Het nieuwe ras wordt lokaal al verkocht in staten zoals Akwa Ibom, Bayelsa, Cross River, Delta, Edo en Lagos States.


Publicatiedatum: 25-1-2017

  

Reacties:


Dit is beslist gťťn nieuw appelras , maar de vruchten van de Syzgium jambus . Ook bekend als Bell fruit , Java appel , Rose apple , Waterappel ,waxappel en nog veel meer namen . De smaak is wat vlak en flauw,wel sappig.Een mix van watermeloen en Aziatische peer .
Dick Pijpers, Apeldoorn - 25-1-2017 14:42:54


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: