Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
op het voormalige terrein van de Greenery in Breda

8.500 m2 up-to-date gekoelde bedrijfsruimte te huur, deelverhuur bespreekbaar

Tholen - In het voormalige Greenery-pand vooraan op het I.A.B.C-terrein in Breda is 8.500 m2 koelruimte te huur. De totale loods is geconditioneerd en de ruimte bevat 12 koelcellen met een koelcapaciteit van 200 tot 400 ton per cel, de temperatuur is in te stellen van  -3 tot +20 graden. De voorkant van het pand telt 12 docks en aan de zijkant zijn nog eens vijf docks beschikbaar. Een gedeelte van het pand diende voorheen als pakstation en is hier weer voor te gebruiken. Ook zijn er kantoor- en kantinefaciliteiten in het pand aanwezig.


 
Voorheen was Jan Vernooij eigenaar en directeur van AGF-bedrijf Jover, wat hij destijds verkocht heeft aan The Greenery. Jan is wel eigenaar van het pand gebleven en heeft de laatste jaren geïnvesteerd in uitbreiding van de loods die is gelegen aan de entree van een representatief bedrijventerrein. Het voormalige Jover-pand is compleet aangepast. De loods is gerenoveerd, de koelcellen gemoderniseerd en op de bovenverdieping zijn een aantal nieuwe kantoorruimtes gerealiseerd. Kortom: de ruimte is volledig up-to-date en geschikt voor zowel bedrijven in de AGF- als in de logistieke sector.Jan vertelt: "Momenteel maken vier huurders gebruik van onze faciliteiten, gezamenlijk hebben zij een goede synergie. Helmer BV verzorgt voor tal van bedrijven de warehousing. Special Tom is gespecialiseerd in de import van tomaten en fruit uit Marokko en Spanje. Fresh Concept is gespecialiseerd in zachtfruit en exoten. FruitFul Office is gespecialiseerd in de levering van fruitmanden bij bedrijven in het zuiden van Nederland en in België."  Helmer BV onder leiding van Lizette Noordijk-Helmer is logistiek dienstverlener in de breedste zin van het woord. Zo verzorgt Helmer voor tal van bedrijven de warehousing. Breda is een douanelocatie zodoende kunnen alle benodigde formaliteiten door Helmer worden geregeld. Tevens verzorgt de logistiek dienstverlener voor haar klanten diverse verpakkingsactiviteiten zoals bijvoorbeeld het ompakken en labelen van producten.Daarnaast wordt door diverse klanten gebruik gemaakt van de mogelijkheid van cross-docken. Zo kunnen producten uit Zuid Europa hun weg naar Oost Europa en Scandinavië op een eenvoudige manier vervolgen. Producten uit bijvoorbeeld overzeese gebieden kunnen desgewenst voor een langere periode opgeslagen worden.Fruitful Office speelt in op de gezondheidstrend bij bedrijven. Een markt die jaarlijks sterk groeit en rijdt inmiddels met een groeiend aantal bestelbussen om de fruitmanden dagelijks bij de diverse bedrijven af te leveren. Fruitful Office maakt gebruik van de ontvangstmogelijkheden van Helmer.


 
Dat de bedrijven veel synergie hebben, bewijst Jean-Paul Nuijten van Special Tom, die in juli 2016 het pand heeft betrokken. "Vanaf het eerste moment is onze samenwerking met Helmer naar volle tevredenheid verlopen. Wij laten alle logistieke activiteiten door Helmer uitvoeren. Zij hebben  toegang tot ons computersysteem en kunnen zo exact zien wat binnenkomt en wat verladen moet worden. Voor ons is het een gouden combinatie. En als er onverhoopt toch wat is, bel ik Lizette of Jan en het wordt opgelost, maar het loopt gewoon goed."


Jan-Paul Nuijten en zijn team van Special Tom, met tweede van rechts Jan Vernooij
 
Ook voor Dieter Vanstaen van Fresh Concept bevalt de locatie uitstekend. "Wij besteden alle logistieke activiteiten, evenals het verpakken en labelen uit, zodat wij ons kunnen focussen op onze core-business: de in- en verkoop van zachtfruit, bessen, rabarber en exoten. Die samenwerking werkt naar ieders tevredenheid. Lizette en haar team zitten er gewoon echt bovenop. Ze komen uit zichzelf naar ons toe wanneer ze constateren, dat er ergens een pallet staat die niet verladen werd op het geplande tijdstip. De voorraadadministratie klopt altijd, er is nooit een pallet zoek en het is nog niet voorgekomen dat er iets niet verladen werd."


Dieter Vanstaen, Antoine Heikoop en Ron Poppelaars van Fresh Concept
 
Beide heren roemen ook de strategische locatie van het pand, pal aan de A16 (Antwerpen-Breda-Rotterdam), naast knooppunt Princeville en direct links van de ingang van het I.A.B.C.-terrein. "We zitten hier op een strategische  locatie. Op het terrein van het I.A.B.C zitten we helemaal vooraan, wat betekent dat chauffeurs ons niet hoeven te zoeken. Wat ons betreft komen er snel een  aantal AGF-bedrijven bij. Het is goed voor de synergie wanneer bedrijven elkaar versterken, dus kom gerust eens kijken!"Voel je vrij contact op te nemen voor het plannen van een bezichtiging of nadere informatie. Ter verduidelijking van de locatie en het beschikbare bedrijfsobject is onderstaande video gemaakt.

 

Voor meer informatie:
Jan Vernooij
Mob: +316 53 16 44 84
jan@janvernooij.comPublicatiedatum: 16-1-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Geachte dame, heer,
Voor een klant ben ik op zoek naar ca 500 m2 gekoelde ( tussen -5 en + 5 graden) ruimte.
Kunt u aangeven wat uw m2 prijs is en wat de duur van de huurovereenkomst is?
Thea Kaspers, Huizen (email) - 18-1-2017 12:45:51


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: