Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Van lokaal transportbedrijf naar logistieke dienstverlener

100 jaar Moeijes

Bij Transportbedrijf Moeijes is de voorpret begonnen. In het weekend van 4 en 5 november 2017 viert het bedrijf hun honderdjarig bestaan. Moeijes groeide in een eeuw tijd uit van een plaatselijk melktransportbedrijf tot een geoliede logistieke serviceverlener in groente, fruit, bloemen en planten in het binnen en buitenland. Het wagenpark anno 2017 is niet meer te vergelijken met dat uit 1917. Ook het werk is veel minder voorspelbaar geworden, zeggen de directeuren René en Daniël Moeijes. "Tachtig procent van onze opdrachten komt op het laatste moment binnen. Onze chauffeurs horen onderweg waar ze voor hun volgende lading heen moeten."


Wieg
De overgrootvader Jan van de huidige twee directeuren stond honderd jaar geleden aan de wieg van het bedrijf. Kleinzoon Guus durfde in 1962 te gaan ondernemen en bouwde het bedrijf echt op. Hij zette vol in op het vervoer van groente en fruit naar veilingen en groothandelsmarkten in Nederland en Duitsland. In 1968 startte hij met bananenvervoer uit Rotterdam en Antwerpen naar Duitsland en vond uit dat je bananen tijdens de rit kon verwarmen. Het was een gouden greep, vertellen zijn zoons. Het bedrijf groeide verder en ging vanaf 1974 ook met koel- en vrieswagens de weg op.


De eerste twee vrachtwagens in 1936


Nu
Tegenwoordig rijdt Moeijes direct en indirect voor de grote retailbedrijven. "Met onze vrachtwagens kunnen we producten gekoeld vervoeren. En doordat de wagens 2,90 meter hoog zijn, wat hoger is dan normaal, kunnen we ook grote volumes meenemen. Er gaat vijftien procent meer lading in onze vrachtwagens dan in veel andere wagens. Door deze combinatie kunnen we feitelijk alles vervoeren. Daardoor hebben we een hoge beladingsgraad", legt René uit. Alles draait bij Moeijes om een strakke planning. Vanuit het kantoor in Zwaag zijn zes man bezig met deze dagelijkse logistieke puzzel. René: "Chauffeurs van ons weten 's morgens vaak echt nog niet waar ze 's middags heen moeten. Die flexibiliteit is een deel van onze kwaliteit."Toekomst
Moeijes is klaar voor de toekomst, ze heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in een nieuw en schoon wagenpark. Daniël, zelf begonnen als chauffeur, houdt ervan om af en toe achter het stuur te kruipen. Wat meer respect voor chauffeurs zou mooi zijn vindt broer René: "Zij werken hard en maken vele uren. Als ik zie hoe zij behandeld worden door andere weggebruikers en op distributiecentra waar ze komen, denk ik dat dit wel beter mag."

Voor meer informatie:

Moeijes BV
De Factorij 19
1689 AK Zwaag
T: 0229 - 23 33 44


Publicatiedatum: 11-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: