Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Krijgen bewerkte AGF producten met toevoegde suiker apart label?

De Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) heeft een nieuwe wetgeving uitgevaardigd, waarin wordt bepaald wat voor bewerkte groenten en fruit met suiker een apart suikerlabel nodig hebben. Als het suikergehalte in het verwerkte product hoger is dan wat normaal bij een 100% product aanwezig is, moet dit nu de verpakking melding maken van toegevoegde suikers."Als het ingrediënt alle onderdelen bevat van groenten of fruit, maar ook zo is verwerkt dat er water is verwijderd of het product in stukken is opgebroken, beschouwden we vroeger de aanwezige suikers niet als toegevoegde suikers. Deze suikers zouden immers ook aanwezig zijn als het oorspronkelijke fruit als zodanig zou worden geconsumeerd," aldus een woordvoerder van de FDA.

De FDA is nu echter van mening dat er sprake is van een hoger suikergehalte bij producten waarvan fruitbestanddelen zoals bijvoorbeeld pulp of vocht zijn verwijderd. Doordat er in dit geval verhoudingsgewijs meer suiker in het product aanwezig is, komt dit overeen met hoe de FDA naar geconcentreerd vruchtensap kijkt. De geconcentreerde suikers van vruchtensap voegen als ingrediënt op zich immers meer calorieën per gewicht aan het product toe als er geen water zou worden toegevoegd. 

Producenten met een jaaromzet van meer dan $10 miljoen (€9,4 miljoen) moeten met ingang van 26 juli 2018 hun producten van de juiste labels voorzien. Bedrijven met een jaaromzet van minder dan $10 miljoen hebben tot 26 juli 2019 de tijd om voor deze labels te zorgen

Publicatiedatum: 11-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: