Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Markt verzadigd

Peruaanse mangoprijzen stabiel

Peru begon het mangoseizoen met goede vooruitzichten en een uitzonderlijk groot volume. Tot nu toe zijn deze vooruitzichten voor het grootste deel waargemaakt. Er is echter sinds een paar weken sprake van een overschot aan mango's in zowel Peru als de omliggende landen. Dit heeft ertoe geleid dat de markt is verzadigd. Ook hebben Peruaanse telers hierdoor te maken met dalende prijzen in Europa.



Verder wordt het seizoen geplaagd door een onverwachte droogte in de teeltgebieden. Dit heeft een nadelige invloed op de productie. "Veel telers met weinig ervaring hebben met lichte paniek gereageerd op deze situatie. Ze zijn bang dat de droogte een negatief effect op het fruit heeft en sturen daarom hun volumes zo snel mogelijk naar de exportbestemmingen," zegt Christian Pereda van Tropical Farm. 
 

"We zien nu dat dit heeft geleid tot een overschot op de Amerikaanse en Europese markten. Veel exporteurs beseffen niet dat wij niet het enige producerende land zijn, dat grote volumes naar de markten stuurt. Ecuador had dit jaar bijvoorbeeld een goede oogst en komt nu met volle kracht deze markten binnen. In de afgelopen weken kreeg Europa meer dan 400 containers aan fruit," aldus Pereda.

Telers hebben het met betrekking tot de oogst en de problemen rondom de markt over een abnormaal jaar. "We denken dat de prijzen zich in de komende week zullen stabiliseren. De voorraad aan mango's in Europa loopt dan leeg. We kunnen dan onder verbeterde marktomstandigheden ons fruit daarnaartoe exporteren."

Voor meer informatie:
Christian Pereda 
Tropical Farm S.A.C. & Frutos Tropicales el Norte
T: +51 940 218 463

Publicatiedatum: