Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
sinds december

Spaanse aardbeienprijzen gehalveerd

Tholen - De Spaanse aardbeien waren net op tijd. "We zijn eind december begonnen en toen was er vraag naar, zo net voor de feestdagen. Het volume uit het binnenland was toen niet zo groot, de serreteelt was net gedaan, dus de Spaanse aanvoer was welkom. De verkoop voor de feestdagen was trouwens niet top, maar vrij gewoontjes. Veel mensen gaan op vakantie in de winter merken we, ook onze klanten."



Prijzen gehalveerd

Hij vervolgt: "De prijzen lagen toen wel een stuk hoger dan nu. De eersten lagen nog boven de vier euro per halve kilo. Ondertussen is dat gehalveerd. De volumes zijn op dit moment niet zo groot, de echte aantallen beginnen pas later dit jaar", vertelt Frank Valckenier van Valckenier. "De kwaliteit is goed, beter dan vorig jaar, niks op aan te merken."

Valckenier staat op Mabru, de groothandelsmarkt in Brussel. Hij geeft aan dat dit rustige maanden zijn voor hem. "Qua handel is dit niet vergelijkbaar met de zomerperiode. Dan doen in volume we vaak het dubbele van wat we in de winter doen."

Voor meer informatie:
Valckenier BVBA
Frank Valckenier
Kerkhofstraat 10
1760. Roosdaal-Pamel
Tel: +32 475-682125
Magazijn Mabru
Quai des Usines 22-23 Halle E
Tel: +32- (0)2 241 50 54
www.mabru.be