Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afgeprijsd shoppen met app

August de Vocht uit Brabant kon voedselverspilling niet langer aanzien. Hij ontwikkelde de app 'Afgeprijsd'. Daarop kun je, voordat je boodschappen gaat doen, zien wat er tegen gereduceerd tarief te koop is. "Veel mensen maken een boodschappenlijstje en bedenken vooraf wat ze willen eten. De keuze verandert dan niet meer in de supermarkt. Als ze nu op de app zien dat de broccoli in de aanbieding is in plaats van de bloemkool, dan kiezen ze voor de broccoli", denkt De Vocht. "Op die manier ontstaat er een win-win-situatie. De supermarkt verkoopt producten die anders weggegooid worden, de klanten kunnen eten kopen met korting en de voedselverspilling wordt teruggedrongen."



Afgeprijsd
Afgeprijsd, een handige app die in één oogopslag laat zien welke producten in de supermarkt bij jou in de buurt tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen en dus in de aanbieding zijn. Door de vraag naar deze producten, waar helemaal niets mis mee is, te stimuleren, probeert de app voedselverspilling tegen te gaan.
Volgens NoFoodWasted, een platform dat in samenwerking met supermarkt en consument (voedsel)verspilling wil tegengaan, gooit elke supermarktondernemer per jaar enorme hoeveelheden voedsel ongebruikt weg. In totaal zijn de Nederlandse supermarkten alleen al verantwoordelijk voor €400 miljoen aan weggegooide levensmiddelen. Dit gaat natuurlijk ten koste van ons milieu en daarnaast gooien we zo ook nog eens veel geld weg. Daarom heeft NoFoodWasted een app bedacht die de supermarkt en consument samenbrengt als het gaat om producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen.

Bron: NoFoodWasted
Publicatiedatum: