Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
China: 70 maal de norm MRL's in spinazie

Bij twee partijen bij Lotus en Tesco in Shanghai verkochte groenten zijn er zulke grote hoeveelheden residuen van gewasbeschermingsmiddelen gevonden dat ze uit de schappen zijn verwijderd.

Een partij selderij bij de Chuanchang vestiging van Lotus, die door Shanghai Jiangqiao Wholesale Market was geleverd, bleek 3,6 mg chloorpyrifos residu per kg bevatten. Chloorpyrifos is een gewasbeschermingsmiddel dat volgens experts giftig is voor de mens.

Verder bleek een bij de Zhongshan Road N. vestiging van Tesco verkochte partij spinazie, geleverd door de Minhang tak van de supermarkt, ook teveel chloorpyrifos residu te bevatten - 8,4 keer hoger dan de door de Shanghai Food and Drug Administration gestelde norm.

Chloorpyrifos mag als gewasbeschermingsmiddel op groenten worden toegepast, maar de hoeveelheid staat onder strenge controle. Overmatig chloorpyrifos residu kan worden toegeschreven aan nalatigheid bij het gebruik van de juiste hoeveelheid en te snel plukken en afzetten na het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Bron: shanghaidaily.com

Publicatiedatum: 9-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: