Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
top 10

Oostenrijk: Merkur is supermarkt van het jaar 2016

De Greenpeace-marktcheck heeft de Oostenrijkse handelsketen Merkur uitgeroepen tot de 'supermarkt van het jaar 2016'. De Greenpeace-marktcheck heeft een jaar lang het aanbod van de negen grootste Oostenrijkse supermarkten onder de loep genomen en beoordeeld hoe ecologisch en duurzaam de producten in hun schappen zijn. Ook dit jaar zal er weer verder getest worden.

De resultaten


.
De tabel toont: Merkur was in 2016 in vier maanden de testwinnaar en wordt door Greenpeace over het hele jaar genomen het beste beoordeeld. Spar en Billa volgen op de tweede en derde plaats vlak achter de winnaar. De beste discounter van 2016 werd Hofer.

De belangrijkste criteria bij de Greenpeace-marktcheck waren het aanbod aan biologische, gentechniekvrije, veganistische en fairtrade producten evenals verpakkingen, klimaatbescherming en gewasbeschermingsmiddelen.

Merkur scoorde vooral punten met het beste biologische aanbod, de grootste keuze aan veganistische producten en met de maatregelen ter reductie van gewasbeschermingsmiddelen. Spar overtuigde met veel producten die geproduceerd zijn zonder gebruik van gentechnisch veranderd diervoeder en met een groot aanbod aan Oostenrijkse en duidelijk gekenmerkte producten. Billa scoorde vooral met het veganistische aanbod bij de reductie van gewasbeschermingsmiddelen en bij producten met Oostenrijkse herkomst.

Greenpeace-woordvoerder Hanna Simons: "De Greenpeace-marktcheck biedt de consumenten een oriëntatiehulp in de supermarkt-jungle. Een serie tests van deze grootte was in Oostenrijk al lang nodig. Bovendien is het heuglijk dat de tests leiden tot een verbetering binnen de handel."

De uitkomsten van alle tests zijn te vinden op greenpeace.at/nachhaltigkeit-im-test.
Publicatiedatum: