Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bes verbetert smaak chemopatiënten

Toen Monica Faison-Finch chemotherapie kreeg, veranderde haar smaak waardoor alledaagse voedingsmiddelen naar metaal leken te smaken. Deze klacht komt veel voor en maakt het leven van kankerpatiënten nog zwaarder. 

Monica had echter baat het eten van de zogenaamde 'mirakelbes' (Synsepalum dulcificum) die ervoor zorgde dat zij weer met smaak kon genieten van haar maaltijden. Mirakelbessen vinden hun oorsprong in Ghana. De bessen, die qua vorm wel doen denken aan jellybeans, worden al eeuwenlang door mensen gegeten en beïnvloeden de smaak. Volgens wetenschappers hecht de vrucht zich aan de smaakpapillen op de tong. 

De broers Erik en Kris Tietig telen mirakelbessen in het Amerikaanse Redland en hebben sinds 1972 al voor duizenden dollars aan bessen gedoneerd aan lokale ziekenhuizen, liefdadigheidsinstellingen en onderzoekscentra. "Mensen benaderen ons in de zwaarste periode van hun leven. Hoewel wij hen niet kunnen genezen, kunnen onze bessen hen wel helpen om weer met smaak te eten en drinken," legt Erik Tietig uit. 

Bron: capecodtimes.com
Publicatiedatum: