Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili verwacht stabiele blauwe bessenprijzen

Rondom de feestdagen kreeg Chili te maken met plotselinge regenval waardoor gevreesd werd voor oogstschade. Het blauwebessenseizoen, dat halverwege is, heeft hier echter geen nadeel van ondervonden. "Onze ramingen blijven onveranderd en we verwachten grote volumes in de maand januari. Vanaf februari zal de productie af gaan nemen," vertelt Andres Armstrong, van het Chilean Blueberry Committee.



"Dit jaar ging de oogst eerder van start dan in voorgaande jaren. Onze producten kwamen dus op een verzadigde markt waardoor de prijzen bij aanvang van het seizoen laag waren. Vorige week piekte onze productie en waren de prijzen stabiel. Bovendien trekt de vraag wereldwijd aan. We verwachten dus geen problemen voor de rest van ons seizoen," vervolgt Armstong.


De groeiende vraag naar het product is grotendeels te danken aan de promotie-activiteiten die het Committee wereldwijd organiseert. "Door deze campagnes versterkt de categorie zijn positie. Investeringen en innovaties beginnen ook hun eerste vruchten af te werpen en de afzet van blauwe bessen blijft stijgen. Dit seizoen zijn er grote volumes geëxporteerd naar China, Taiwan, Frankrijk en Spanje," aldus Armstrong.

Voor meer informatie:
Andrés Armstrong
Chilean Blueberry Committee
T: +56 224 724783
Publicatiedatum: