Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Luis Catalá, La Actual

Spaanse citrusseizoen getekend door weersextremen

"Het hangt allemaal af van de kwaliteit van het product," antwoordt Luis Catalá, directeur van het bekende citrusmerk La Actual, wanneer hem gevraagd wordt naar de vooruitzichten voor het einde van het huidige seizoen.


De regenstormen van december vorig jaar hebben het seizoen getekend. Hoewel het er naar uit zag dat we een normaal seizoen tegemoet gingen, heeft de eerste regenperiode zijn weerslag gehad op de kwaliteit van het fruit waardoor het niet aan de gewenste criteria voldoet. Daarna volgde een tweede neerslagperiode met nog grotere gevolgen met name voor het Clemenuleseizoen in Valencia. Als gevolg van de verminderde aanvoer zijn de prijzen echter stabiel gebleven, " vervolgt Catalá.

La Actual is een familiebedrijf dat twee generaties terug werd opgericht door Luis Fornés. Momenteel exporteert het bedrijf hoofdzakelijk naar Nederland en Denemarken. "We exporteren al ruim 40 jaar naar deze landen waar men de hoge kwaliteit van ons citrus weet te waarderen," aldus Luis.


In de toekomst wil La Actual zich ook op de Franse markt gaan richten, wat nog best een uitdaging is. "We hebben voor deze markt gekozen omdat de Franse consument oog heeft voor kwaliteit en dat is waar ons merk voor staat," besluit Catalá.


Voor meer informatie:
Luis Catalá Fornés
La Actual
Tel.: +34 679045828
naranjaslaactual@gmail.com
www.laactualoranges.com
Publicatiedatum: