Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Matthias Notti, Cerezas Argentinas

Overaanbod Chileense kersen zit Argentijnse afzet dwars

In de grootste productiegebieden in Argentinië is het kersenseizoen ten einde gekomen. Afgezien van enige verliezen bij aanvang van het seizoen zag een aantal telers de volumes met gemiddeld 15% stijgen. "De opbrengst is beduidend hoger dan voorgaande jaren ondanks het feit dat we te maken hadden met klimaatproblemen. Ons grootste probleem was echter de verzadiging van de Europese en Amerikaanse markt," legt Matthias Notti van Cerezas Argentinas uit
 

De belangrijkste oorzaak van het overaanbod op deze markten is dat Chili vanwege zijn vroege seizoen kleinere volumes naar Azië kon exporteren en zijn kersen vervolgens op andere markten afgezet heeft. Dit heeft ons in een lastige situatie gebracht aangezien Chili grote volumes naar Europa en de Verenigde Staten heeft geëxporteerd. Wij ondervonden hier veel concurrentie van omdat Chili over een grotere aanvoer beschikt dan wij," vervolgt Notti.

"Vanwege de enorme aanvoer van Chileense kersen zijn de prijzen aanzienlijk gedaald. Dit seizoen waren onze kersen van betere kwaliteit maar als gevolg van de lage prijzen konden we ons maar moeilijk onderscheiden op de markt. We hebben het seizoen één week eerder dan verwacht beëindigd en onze kersen naar andere markten geëxporteerd," vertelt Notti.


Vorig jaar ontving Cerezas Argeninas een biologisch keurmerk en heeft het bedrijf de eerste volumes biologische kersen geëxporteerd. "De grootste volumes werden afgezet op de Amerikaanse markt, waar men veel aandacht heeft voor dit marktsegment. Voor het seizoen 2017 richten wij onze pijlen op China," aldus Notti.

Voor meer informatie:
Matías Notti
Cerezas Argentinas
T: + 54 911 6619 1007
Publicatiedatum: