Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Rens de Bruijne: "Eén van de laatste der Mohikanen"

Duitse fruitimporteur Karl Dürbeck overleden

Tholen - De Duitse fruitimporteur Karl Dürbeck (1931) is na een ernstige ziekte overleden. Karl was sinds 1954 actief bij het familiebedrijf Martin Dürbeck Fruchthandel en na de vroegtijdige dood van zijn vader Anton gaf hij leiding aan het in Frankfurt gevestigde bedrijf.

Nadat het bedrijf haar naam wijzigde in Anton Dürbeck volgde in 1983 een periode van grote expansie, waarbij Karl zich onder meer bezighield met de fruitteelt in Chili (Exportadora Frutasol), de import van bananen uit Ecuador en de oprichting van verkoopkantoren in Bologna (Omnia-Fruchtimport), Rotterdam (Gottmann's Handelmaatschappij) en Santiago de Chile.

Karl was scherp van geest en was een goed spreker, waardoor hij snel vooruit werd geschoven als president van de Europese verenigingen Cimo en Eucofel, waar hij onder meer zich bezighield met het Europese bananenimportregime.

Rens de Bruijne van Gottman's Handelsmaatschappij herinnert Karl Dürbeck als een echte pionier. "Hij was één van de eerste die zelf in het vliegtuig stapte naar landen als Chili om rechtstreeks te gaan importeren en complete boten in Rotterdam liet lossen. Hij past daarmee in het rijtje van de grote Rotterdamse importeurs en behoort tot de laatste der Mohikanen. Karl was een echte persoonlijkheid en was bovenal een aimabel persoon."
Publicatiedatum: 6-1-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: