Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Auchan investeert €250 mln in Italiaanse sector

Zorgen over Duits debuut van Amazon Fresh

Ahold Delhaize benoemt directeur voor branche in VS
Ahold Delhaize heeft voor zijn nieuwe Amerikaanse dochteronderneming Retail Business Services een nieuwe directeur benoemd. De positie wordt bekleed door Roger Wheeler, waarmee hij met het bedrijf verantwoordelijk gaat zijn voor de ondersteuning van lokale merken van Ahold USA en Delhaize America. Wheeler heeft voorheen gewerkt voor het Amerikaanse bureau voor integratiemanagement en is volgens Ahold USA-COO Kevin Holt de aangewezen persoon voor de bestuursfunctie.

H-E-B en Shipt introduceren bezorgdienst in Waco, Texas

De thuisbezorgingsdienst Shipt gaat met de keten H-E-B samenwerken om rondom Waco, Texas een thuisbezorgdienst te lanceren. Het partnerschap tussen de twee bedrijven begon aanvankelijk in San Antonio in mei 2016. Shipt en H-E-B hebben met hun diensten een bereik van meer dan 3,6 miljoen huishoudens in de staat Texas.

Natural Grocers voorspelt de top 10 aan voedingstrends voor 2017
Natural Grocers heeft onlangs zijn verwachtingen bekend gemaakt voor de tien grootste voedingstrends in 2017. De keten sprak met een panel van managers van het bedrijf, voedingsexperts en verschillende media om een beeld te krijgen van wat in het komende jaar op het gebied van voeding en gezondheid een belangrijke rol gaat spelen.
Klik hier om verder te lezen.

Hogere omzet voor Waitrose in de week voor kerst
De Britse supermarktketen Waitrose had in de week tot 24 december een omzet die jaar op jaar 31,1% was toegenomen. Waitrose gaf echter ook aan dat deze omzet voornamelijk te maken had met het feit dat zowel Boxing Day als eerste kerstdag in 2015 in dezelfde week vielen. In de week tot oud en nieuw van dit jaar was om diezelfde reden de omzet jaar op jaar afgenomen met 12,5%.

Oostenrijk: Billa breidt winkelnetwerk uit
De Oostenrijkse keten Billa heeft in 2016 zijn winkelnetwerk uitgebreid met 47 nieuwe en gerenoveerde vestigingen. Hierdoor zijn meer dan 850 banen gecreëerd. De nieuwe winkels maken gebruik van samenwerking met lokale leveranciers. Ook is er een nieuwe marketingstrategie toegepast en zijn de winkels voorzien de modernste technologie voor supermarkten.

Metro verlaagt prijzen van 1.000 producten in Kroatië
De Kroatische tak van de Duitse retailer Metro gaat meer dan 1.000 producten met minstens 12% in prijs verlagen. Hiermee wil de keten compenseren voor een nieuwe inkomstenbelasting die per 1 januari 2017 van kracht is gegaan. Tussen januari en maart zal Metro Cash & Carry elke twee weken andere producten met een kortingsactie aanbieden. De kortingsacties zullen beschikbaar zijn in alle grote groothandelsvestigingen van Metro in Kroatië. Het betreft met name producten die populair zijn in de horeca-sector.

Auchan investeert €250 mln in Italiaanse sector
De Franse keten Auchan is van plan om €250 miljoen te investeren in de heropening van zijn Italiaanse winkelcentra in 2018. Auchan gaat bestaande verkooppunten uitbreiden en renoveren. Hiermee wordt begonnen op het eiland Sardinië, waar Auchan €50 miljoen steekt in vier winkelcentra. De winkelcentra op Sardinië hadden in 2016 ongeveer 20 miljoen klanten en draaiden een omzet van meer dan €230 miljoen, met uitsluiting van de Auchan superstores.



Sino Grandness werkt met WeChat Food
Het volledige huismerk-assortiment van Sino Grandness Food Industry Group wordt online aangeboden via het platform Wechat Food. Het e-commercebedrijf heeft voor Sino Grandness een mobiel platform ontwikkeld, waarop producten als Garden Fresh-frisdrank, Grandness-conserven en Hao Tian Yuan-snacks beschikbaar zijn. Volgens Sino Grandness-CEO Huang Yupeng staat de nieuwe samenwerking met Wechat Food in lijn met initiatieven van de overheid om de economie te stimuleren met zowel offline als online zakenmodellen. 

Zorgen over het debuut van Amazon Fresh in Duitsland
Veel Duitse thuisbezorgdiensten en retailers maken zich zorgen over de mogelijke uitbreiding van Amazon Fresh naar Duitsland. "We moeten de nodige voorzorgsmaatregelen treffen om het Amazon Fresh om te gaan," zegt Rewe-CEO Alain Caparros in het Duitse nieuwsblad Rheinischen Post. Caparros is bezorgd over dat consumenten Amazon zien als de beste retailer. Volgens hem moeten retailers zich ervan bewust zijn dat een combinatie van online diensten en fysieke winkels essentieel is in de concurrentiestrijd met Amazon.
Publicatiedatum: