Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse Minister verzekert migrantenwerk EU na Brexit

Een van de toonaangevende voorstanders van de Brexit, Andrea Leadsom, erkende de bijdrage van de arbeidsmigranten die hebben geholpen de Britse agrarische sector te doen gedijen. Ze zei dat ze "absoluut toegewijd" is aan de verdere toegang van telers tot migrantenarbeid.

"De Britse landbouw leunt zwaar op Europese arbeidsmigranten gezien de 95% aardbeien en bessen die in het Verenigd Koninkrijk door Europese werknemers worden geplukt," volgens The Sun.

Op woensdag vertelde ze de Oxford Farming Conference: "Ik heb dit luid en duidelijk in het hele land gehoord. Of het nou in Herefordshire, Sussex of Northamptonshire is: Ik wil de vele arbeiders uit Europa eren die zoveel bijdragen aan onze agrarische sector en plattelandsgemeenschappen. Toegang tot arbeid is zeker een belangrijk onderdeel van ons huidige gesprekken - en we zijn erop gebrand om samen met u ervoor te zorgen dat u de juiste mensen met de juiste vaardigheden heeft".

Bron: thesun.co.uk

Publicatiedatum: