Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
prijsstijging verwacht

Lage mangoprijzen door overaanbod

Tholen - Op de mangomarkt is er momenteel veel verkrijgbaar. "Het loopt minder goed doordat de vraag een stuk lager ligt dan het aanbod. Hierdoor liggen de prijzen op een laag niveau. De volumes zijn te groot voor de spotmarkt. De programma's lopen nog aardig door, maar ook daar zijn de prijzen te laag", vertelt Sjoerd Meijer van Fruitmarket.Peru en BraziliŽ liepen dwars door elkaar heen

Er is nu met name Peruaans product op de markt, met nog enkele containers uit BraziliŽ. "De prijzen voor 'fiberless' ofwel de 'draadloze' mango's zijn vanaf begin december verder naar beneden gezakt. De prijzen van Tommy Atkins zijn al een heel tijdje stabiel laag." Sjoerd geeft aan dat het ieder jaar rond kerst een moeilijke tijd is. "Omstreeks die periode wordt moeilijk verkocht. In januari zie je dan wel vaak een verbetering in de markt omdat BraziliŽ minder stuurt. Maar dit jaar lopen beide origines dwars door elkaar. Dit heeft geleid tot veel overschot en daar hebben we nog steeds last van." 

Sjoerd hoopt dat de prijzen toch wel wat op gaan lopen. "Als deze situatie aanhoudt, verdient niemand er wat aan. Wanneer de prijzen weer omhoog gaan, is nog maar de vraag. Momenteel zijn ze zeer laag, dus wat dat betreft zit er wel een stijging aan te komen."

Voor meer informatie:
Sjoerd Meijer
FruitMarket Agribusiness BV
Lichtenauerlaan 102-120
3062ME Rotterdam, NL
Phone: +31 10 340-0125
www.fruitmarket.nl

Publicatiedatum: 6-1-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: