Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
prijsstijging verwacht

Lage mangoprijzen door overaanbod

Tholen - Op de mangomarkt is er momenteel veel verkrijgbaar. "Het loopt minder goed doordat de vraag een stuk lager ligt dan het aanbod. Hierdoor liggen de prijzen op een laag niveau. De volumes zijn te groot voor de spotmarkt. De programma's lopen nog aardig door, maar ook daar zijn de prijzen te laag", vertelt Sjoerd Meijer van Fruitmarket.



Peru en Braziliƫ liepen dwars door elkaar heen

Er is nu met name Peruaans product op de markt, met nog enkele containers uit Braziliƫ. "De prijzen voor 'fiberless' ofwel de 'draadloze' mango's zijn vanaf begin december verder naar beneden gezakt. De prijzen van Tommy Atkins zijn al een heel tijdje stabiel laag." Sjoerd geeft aan dat het ieder jaar rond kerst een moeilijke tijd is. "Omstreeks die periode wordt moeilijk verkocht. In januari zie je dan wel vaak een verbetering in de markt omdat Braziliƫ minder stuurt. Maar dit jaar lopen beide origines dwars door elkaar. Dit heeft geleid tot veel overschot en daar hebben we nog steeds last van."

Sjoerd hoopt dat de prijzen toch wel wat op gaan lopen. "Als deze situatie aanhoudt, verdient niemand er wat aan. Wanneer de prijzen weer omhoog gaan, is nog maar de vraag. Momenteel zijn ze zeer laag, dus wat dat betreft zit er wel een stijging aan te komen."

Voor meer informatie:
Sjoerd Meijer
FruitMarket Agribusiness BV
Lichtenauerlaan 102-120
3062ME Rotterdam, NL
Phone: +31 10 340-0125
www.fruitmarket.nl