Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Marktbeeld importfruit:

BraziliŽ fopt Europa wederom met grote meloenenaanvoer

Tholen - De markt voor Braziliaanse meloenen is dan wel wat opgeklaard ten opzichte van de moeizame novembermaand, maar importeurs zijn blij dat ze 'stuivertje kunnen wisselen'. Ofwel, men verliest er niet aan, maar je word er niet rijk van. Kon afgelopen jaar al als verloren worden beschouwd, dit jaar is het opnieuw prijs. Jaar op jaar fopt BraziliŽ de boel dat er minder meloenen komen als gevolg van de droogte, maar vervolgens is het aanbod overvloedig. Wel zijn de geluiden dat de meloenenaanvoer vanuit Costa Rica is vertraagd, waardoor importeurs hopen op wat fatsoenlijkere prijzen in de staart van het seizoen.

De druivenmarkt daarentegen verloopt goed en de prijzen zijn niet onverdienstelijk. Het gros van de druiven is afkomstig uit Zuid-Afrika en NamibiŽ, de volumes uit Peru zijn wat lager. Met name de Red Globe-druiven genieten een sterke vraag. Ook de witte worden goed verkocht met een prijsniveau rond de 12-14 euro voor de verpakte druiven. Voor ananas was de markt van januari t/m augustus 2016 goud. Na een zwak najaar leefde de ananasmarkt weer op. In december was er sprake van een goede markt met prijzen tussen de 10 en 12 euro. Inmiddels is de markt gestabiliseerd naar een niveau tussen de 8 en 9,50 euro.

De mandarijnenmarkt was voortreffelijk na het slechte weer in Spanje, maar is inmiddels weer gekalmeerd. De populaire Orri's uit IsraŽl brengen zo'n 20 euro op. Voor sinaasappelen is er sprake van een reguliere markt met prijzen voor Salustiana's rond de 10 euro. Prijzen van IsraŽlisch grapefruit liggen op een stabiel niveau tussen de 13,50 en 14 euro. De prijs van citroenen ligt rond de 14/15 euro. De vraag naar avocado's blijft skyhigh met prijzen van 8,50 euro tot zelfs 12,50 euro voor de Hass-avocado's. Dat geldt niet voor de mango's waarvan er veel te veel zijn gestuurd en de prijzen tot een dieptepunt zijn gedaald.

Publicatiedatum: 6-1-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: