Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Patrick Konings, Marni Fruit:

"Overvloedige aanvoer Egyptische sinaasappelen verwacht in Europa"

Tholen - Bij Marni Fruit zijn gisteren de eerste containers met Navels uit Egypte gearriveerd. "We zijn nu zo'n jaar of zes actief in de import van Egyptisch citrus en krijgen elk jaar een beetje meer binnen", vertelt Patrick Konings. Voor dit jaar houdt hij zijn hart vast. "Ik verwacht een moeilijk seizoen. Er is overproductie, hoofdzakelijk van dikke maten. Ik hoop niet dat we dumpprijzen krijgen, maar ik ben bang van wel. Prijzen van 9-10 euro voor de eerste aankomst zijn eigenlijk veel te laag."



Het Navel-seizoen wordt opgevolgd door de Baladi's, waarna in februari weer de eerste Valencia's arriveren. "Waar we vorig jaar vooral kleine maten binnenkregen, is het nu precies andersom. En juist de kleine maten worden door de verpakkers gezocht, dus mogelijk is daar nog wat geld voor te maken", vervolgt de importeur. Als grote voordeel ten opzichte van de Spaanse sinaasappelen, noemt hij de weersomstandigheden. "Je bent van één ding 100% zeker, het fruit groeit altijd en is altijd beschikbaar. Dat kon je de laatste weken niet van Spanje zeggen."

"Vorig jaar zijn er de nodige containers met Egyptisch citrus vernietigd vanwege MRL-overschrijdingen. Zeker op bestemmingen als het Verre Oosten en China zijn de controles streng en dan zoekt men nog eerder Europa op. Ook komend jaar in Nederland wordt er strenger gecontroleerd op de waardes en overschrijdingen. Wel vind ik de kwaliteit van de Egyptische sinaasappelen door de loop der jaren verbeteren. Natuurlijk zijn er verschillen, maar de meeste pakstations zijn up-to-date en er komt een goede kwaliteit sinaasappelen vandaan", besluit Patrick

Voor meer informatie:
Patrick Konings
Marni Fruit
Gebroken Meeldijk 52
2991 VD Barendrecht
Tel: +31 (0)180 697 989
patrick@marnifruit.nl
www.marnifruit.com