Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kwaliteit minder door regen in Chili

Blauwebessenprijzen onder druk

Tholen - In de weken voor kerst was de marktsituatie voor blauwe bessen niet bepaald opvallend. "De vraag was goed en de prijzen lagen wat hoger dan nu, maar we hebben geen extreme uitschieters gezien. Dit had met name te maken met het feit dat er meer dan voldoende aanvoer was. Er kwamen Peruaanse, Argentijnse, Uruguayaanse, Zuid-Afrikaanse en Chileense. Na de kerst werd de markt rustig en dat is momenteel nog steeds het geval", vertelt Fred Douven van ABB Trading.

Veel regen in Chili

Volgens hem loopt het niet veel anders dan andere jaren. "Het Chileense seizoen is vroeger begonnen dit keer en er zijn momenteel ook schepen onderweg met aardig wat volumes. We merken nu al dat de prijzen wat onder druk komen te staan, dus naar verwachting zal de dalende lijn de komende weken aanhouden." In Chili viel het weer tijdens de oogstperiode tegen. "Het heeft veel geregend, dus de kwaliteit is wat minder dit seizoen."

Vraag in Engeland valt tegen
De belangrijkste afnemer van Chili is Amerika, al vraagt het land nu minder dan anders en vallen de prijzen tegen voor Chileense telers. "De oogst in Chili neemt jaarlijks toe, dus er komen ook meer volumes naar Europa. Opvallend is dat de verkoop in Engeland op dit moment vrij laag ligt, het is minder dan verwacht. Ook de Scandinavische landen vragen niet zo veel. Duitsland daarentegen is momenteel de trekker, daar is een goede vraag merkbaar. Er worden veel promoties gehouden. Hopelijk neemt de interesse in de andere Europese landen ook weer toe de komende tijd. Het is nu niet echt spannend."

Voor meer informatie:
Fred Douven
ABB Trading B.V
T: +31 6 520 55 496
Fabrieksstraat 6
5961 PK - Horst
sales@abbtrading.nl
www.abbtrading.nl