Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Windhoos en rukwinden van 23 juni in Limburg erkend als ramp

Op 3 januari 2017 verscheen in het Belgisch Staatsblad de erkenning van de windhoos en rukwinden van 23 juni 2016 als algemene ramp. In de gemeenten Borgloon, Sint-Truiden en Wellen werd deze ramp erkend. De aanvragen tot tegemoetkoming bij het Rampenfonds kunnen tot eind april worden ingediend.

Op dit ogenblik loopt ook nog de aanvraagperiode voor de hevige regenval van 27 mei tot 26 juni 2016 die werd erkend voor alle 308 Vlaamse gemeenten. Hiervoor kan je nog een aanvraag indienen tot eind januari 2017.

De windhoos en rukwinden van 29 en 30 augustus 2015 werden erkend voor de gemeenten Kortemark, Oostkamp en Torhout. De overvloedige regenval op 5 juni 2015 die al eerder werd erkend voor een aantal gemeenten in Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen werd ook erkend voor de gemeente Ingelmunster.
Deze erkenningen werden allen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 31 oktober, zodat de periode om je schadedossier in te dienen reeds aan het lopen is en eindigt op 31 januari 2017.

Boerenbond maakte een uitgebreide handleiding voor het invullen van het aanvraagformulier schade.

Bron: Boerenbond.be
Publicatiedatum: