Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

No-waste campagne leidt tot culinaire bloemkoolsoep

Met de productie van 1200 potten Bloemkoolsoep willen Alef Dekker (DOWNTOP) en Janco Heida (De Streekboer) duidelijk maken dat heel veel voeding met een 'vlekje' toch Gouden Voedsel is.



In oktober 2016 startte Alef en Janco de No-Wast campagne op om aandacht te vragen voor de zinloze vernietiging van duizenden biologische bloemkolen, enkel en alleen om het feit dat ze te geel waren. Gele bloemkolen worden door supermarkten simpelweg niet verkocht. De aanklacht tegen deze vernietiging ontketende onder andere in de media veel aandacht. Ook op de sociale media en tijdens de manifestatie in de Blokhuispoort in Leeuwarden werd door zeer veel mensen vol onbegrip, maar ook boos gereageerd op het gedrag van de supermarkten en haar inkooporganisaties.


Bloemkoolveld Reinder de Jong, Pietersbierum

Door de actie krijgt de Dubarry uit de Franse keuken heeft nu een Friese concurrent. De Gouden Bloemkool Roomsoep DuBarry is een 100% vegetarische soep gemaakt met de biologische Gouden Bloemkolen van Inge en Reindert de Jong uit Pietersbierum. "Met de productie van de Gouden Bloemkool Roomsoep DuBarry kunnen", zo zegt Alef met een glimlach, "de Gouden Bloemkolen nog een keer dansen met de smaakpapillen van iedereen die een glazen pot Friese DuBarry koopt!" De bloemkoolsoep kan met ingang van maandag 2 januari in de webshop van De Streekboer worden besteld.

Bron: De Streekboer





Publicatiedatum: