Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overzeese biomeloenen een feit

Steeds meer Nederlanders gaan op zoek naar een gezonde en milieuvriendelijke levensstijl. Dit is ook goed waarneembaar in de supermarkt. Steeds vaker neemt de consument het biologisch geteelde product mee naar huis. In Nederland spendeerden we over 2015 voor ongeveer 102 miljoen euro aan biologische groenten en fruit in de supermarkt (Bron: IRI). Op de lijst van verkochten biologische producten vinden we bijvoorbeeld al de banaan, komkommer, tomaat en paprika terug, maar de overzeese meloen ontbrak nog. Daar is afgelopen jaar verandering in gekomen, meldt Total Produce BV.



De importeur heeft in samenwerking met de Braziliaanse meloenproducent Moxx de biomeloenen naar Rotterdam gehaald. Na de ontwikkelingsfase is vanaf week 40 de eerste biologische overzeese meloen in het assortiment opgenomen. Naast de bio certificering beschikken de meloenen over de meest actuele eisen die vanuit de markt worden gesteld zoals GlobalGAP en SMETA/ETI. Tjeerd Hoekstra, Commercial Manager, legt uit dat de biomeloen "een mooie aanvulling is op het portfolio en onze klanten in staat stelt om te voldoen aan de groeiende vraag vanuit de consument naar verantwoorde, biologische producten. Door oog voor de biodiversiteit rondom de productiegebieden en het verantwoordelijk omgaan met aanwezige natuurlijke middelen is met Moxx een duurzame weg ingeslagen."

Bron: Total Produce BV
Publicatiedatum: