Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
China breidt knoflookproductie uit

"Vanaf begin oktober vindt de knoflookaanplant plaats. In 2016 was het knoflookareaal aanzienlijk groter dan dat van het jaar daarvoor. Gedurende heel 2016 is de prijs goed geweest en als gevolg hiervan breidt het knoflookareaal in de productiegebieden Henan, Shandong en Jiangsu zich uit. Ook in de regio's Xinnjiang en Liaoning, waar van oudsher weinig knoflook geproduceerd wordt, schakelen telers over op de knoflookproductie," legt Kathy Ma van Jining Lemax Trading uit, dat gespecialiseerd is in knoflookexport.


Nieuwe knoflookaanplant in Shandong
 
Investeringen
"Lokale overheden investeren in de knoflooksector. Zij zijn verantwoordelijk voor de irrigatie- en drainagesystemen en hebben deze de laatste jaren verbeterd. Tuinbouw is van groot belang voor de lokale economie in regio's als Henan, Shandong en Jiangsu. Er wordt bovendien geïnvesteerd in koelfaciliteiten die in sommige gevallen ook door gezamenlijke initiatieven van lokale telers tot stand komen. Hierdoor wordt de positie van telers versterkt die aan het begin van de waardeketen staan maar de kleinste inkomsten hebben."

Knoflook uit Lemax


Sorteren en verpakken van knoflook


Met de hand oogsten
"De oogst wordt voor het grootste gedeelte met de hand gedaan. Er bestaan wel machines maar telers zijn bang dat deze het product beschadigen. Zodra de schil beschadigd raakt, zal de knoflook bederven. Het product gaat dan rotten waardoor de kwaliteit van de overige knoflook in de opslag mogelijk ook aangetast wordt. Het verpakken gebeurt eveneens handmatig. De regering helpt telers om hun oogstmethoden te verbeteren met als doel te hele sector verder te ontwikkelen en professioneler te maken. Momenteel is het lastig arbeidskrachten te vinden voor het verpakken. Wat voor weer het ook is, het verpakken vindt altijd met de hand in een faciliteit zonder airconditioning plaats en dat is een hele klus."

Voor meer informatie:

Publicatiedatum: 5-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: