Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
7-Eleven maakt als eerste gebruik van drones bij thuisbezorging

Morrisons begint nieuwe prijzenoorlog

VK: Morrisons begint nieuwe prijzenoorlog
Morrisons is een nieuwe prijzenoorlog begonnen in de Britse supermarktsector. De keten heeft de prijzen verlaagd van zo'n 800 producten, waaronder van aardappelen, avocado's en vlees. De reden voor de prijsverlagingen is volgens Morrisons om consumenten te helpen die wegens de uitgaven tijdens de feestdagen nu krapper bij kas zitten. Gemiddeld zijn de prijzen verlaagd met 19%. Een zak King Edward-aardappelen van 2,5 kg is verlaagd van £2 tot £1,67 (van €2,37 tot €1,97). Ananas kost nu 92p in plaats van £1 (van €1,18 naar €1,09). Avocado's zijn in prijs verlaagd van £1,80 naar £1,47 (van €2,14 naar €1,74), hoewel de avocado's nog steeds 45p (€0,53) duurder zijn dan bij Tesco.

Australië: Supermarkten verkleinen assortiment
De Australische ketens Coles, Woolworths en de groothandelaar Metcash hebben het aantal producten in hun assortimenten verminderd met ongeveer 10%. Hiermee willen de ketens in kosten besparen, de beschikbaarheid van producten verbeteren, meer ruimte creëren voor versproducten en het winkelgemak voor de consument verbeteren. Het aantal verschillende producten in de Australische supermarktsector had een piek in 2014. Naar verwachting zal er dit jaar meer sprake zijn van het verkleinen van het assortiment in verband met de druk op de winstmarges wegens prijsdeflatie.

Carrefour opent groot distributiecentrum in Dubai
De retailgroep Majid Al Futtaim gaat een groot nieuw distributiecentrum voor Carrefour openen in Dubai. Het zal het grootste en meest geavanceerde logistieke centrum van Carrefour in deze regio worden. De faciliteit wordt opgezet op een terrein met een oppervlak van in totaal iets meer dan 139.000 vierkante meter, waarbij de gebouwen een oppervlak zullen beslaan van ongeveer 74.000 vierkante meter. Dat is bijna vier keer zo groot als het huidige grootste distributiecentrum van Carrefour in deze regio.

Italië: Crai Codè neemt 70 Prestofresco-winkels over

De Italiaanse supermarktketen Crai Codè heeft 70 winkels van de Prestofresco-keten van de Sapino-familie overgenomen. De winkels bevinden zich in de regio's Piedmont, Lombardije en Ligurië. Crai Codè is onderdeel van de lokale retailgroep Crai, die met zo'n 290 vestigingen actief is in het noordwesten van Italië. De voormalige Prestofresco-winkels worden gerenoveerd naar Crai-vestigingen en zullen ondersteuning krijgen van de distributiecentra van Crai. Ook worden in de winkels alle producten van het huismerk van Crai in het assortiment opgenomen.

Meer prijsinflatie in Turkije voor voedingsmiddelen
In december is in Turkije de prijsinflatie in de retailsector toegenomen. Dit geldt met name voor de prijzen voor voedingsmiddelen, alcohol en tabak. Het jaarlijkse inflatiecijfer kwam in december neer op 8,53%, terwijl dit in november nog 7% was. Economen van Bloomberg hadden de inflatietoename geschat op een gemiddelde van 7,6%, met een mogelijke uitschieter van 8,5%. De prijzen van voedingsmiddelen stegen met 5,7%, terwijl die in november toenamen met 3,6%. DE prijzen voor alcohol en tabak stegen jaar op jaar respectievelijk met 7,33% en 32%. 

Minder groei in besteedbaar inkomen voor Britse consument
Uit een verslag van de Britse keten Asda blijkt dat november de derde maand op rij was waarin het besteedbaar inkomen van Britse huishoudens toenam met een percentage in enkele cijfers. Het besteedbaar inkomen nam toe met 4,5%. Het gemiddelde Britse huishouden had een gemiddeld besteedbaar inkomen van £202 per week. Deze groei zou volgens Asda verder af kunnen nemen wegens hoge prijzen voor brandstof en een toenemende inflatie.


7-Eleven maakt als eerste gebruik van drones bij thuisbezorging
De grootste buurtwinkelketen ter wereld, 7-Eleven, heeft de resultaten bekend gemaakt van zijn experimenten met thuisbezorging door middel van drones. In Reno in de Amerikaanse staat Nevada zijn er nu 77 bestellingen met de drone bij consumenten bezorgd. Alle 77 vluchten kwamen vanuit dezelfde winkel, die voor deze experimentele fase gebruik maakt van een klantenbestand van 12 consumenten. Al deze consumenten wonen in een straal van 1,6 kilometer rondom de vestiging. Het is voor het eerst dat er op deze manier in de VS gebruik wordt gemaakt van drones. Er zijn echter ook plannen van concurrenten om met vergelijkbare diensten te komen, zoals Project Wing van Alphabet en Prime Air van Amazon. Amazon heeft onlangs ook zijn eerste bestelling met een drone aan een consument geleverd.
Publicatiedatum: