Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer landsgrensoverschrijdende standaarden binnen GS1

Het algemeen bestuur van GS1 Nederland heeft het Jaarplan 2017+ goedgekeurd. Standaarden worden meer en meer landsgrensoverschrijdend ingezet. Lokale 'afwijkingen' worden steeds kritischer beoordeeld omdat dit kosten met zich meebrengt voor Nederlandse bedrijven. Daarom is GS1 meer en meer actief om de Europese afstemming op het gebied van standaardisatie te bevorderen en vergroten. Het GS1 codesysteem zou daarbij hét waterdicht identificatiesysteem van goederen in zowel de fysieke als online wereld moeten zijn. GS1 Data Source zou het industrie-breed gedragen knooppunt moeten zijn voor het uitwisselen van productdata, digital assets en keteninformatie.

De barcode wint terrein bij het online verkopen in webwinkels. Nieuwe online spelers die hun artikelen ook in de onlinewereld willen identificeren, leveren de belangrijkste groei in het aantal GS1 deelnemers. En het is vanwege de hoge implementatiegraad dat de identificatiestandaarden in de belangstelling staan van bedrijven als Google, eBay maar ook van Bol.com en Amazon. Nu worden GS1 codes niet altijd goed gebruikt en komt het nog te vaak voor dat online bedrijven worden geconfronteerd met meerdere digitale 'waarheden' over één product. Zo gebruiken sommige online aanbieders meerdere GS1 codes (EAN) voor hetzelfde product. Anderzijds wordt een GS1 code wel gebruikt voor verschillende producten.

De invloed van data op bedrijfsprocessen wordt groter. GS1 wil daarin een industrie-breed gedragen knooppunt zijn voor het uitwisselen van productdata, foto's en keteninformatie. Zo kunnen handel, industrie, consumenten en anderen optimaal in hun informatiebehoefte voorzien. De toenemende hoeveelheid uitgewisselde data zal de manier waarop data wordt gecontroleerd wel veranderen. GS1 zet in op innovatie door de belangrijkste vernieuwingen op het gebied van duurzaamheid, traceerbaarheid en omnichannel te ondersteunen met relevante standaarden en kleinschalige implementaties.

Bron: GS1 Nederland
Publicatiedatum: