Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
champignons op nummer twee in omzet

Bijna beste jaar ooit voor REO Veiling

Tholen - 2015 was het tweede beste jaar ooit voor de REO Veiling, maar dat is nu 2016 geworden. In 2015 bereikte de veiling een productomzet van 165 miljoen euro en vorig jaar was dat 177,2 miljoen euro. Het jaar 2010 staat nog steeds op één qua omzet. Toen werd bijna 178 miljoen euro gehaald.

De REO veiling kende een topjaar, al daalde de aanvoer wel lichtjes met een procent. Prei blijft met een omzet van 27 miljoen euro de grote ster van de REO Veiling, die daarmee Europees marktleider en prijszetter is. Champignons volgen voor het eerst op de tweede plaats met 17 miljoen euro omzet. België blijft de belangrijkste afzetmarkt, maar ook Noord-Frankrijk wordt steeds belangrijker. Er zijn ook steeds meer Franse telers die zich aansluiten bij de REO Veiling.

Prei staat bovenaan met een omzet van om en nabij de 27 miljoen euro. Voor het eerst nemen champignons de tweede plaats in met 17 miljoen euro omzet. Ook witlof, aardbeien, komkommers en tomaten hebben een behoorlijk aandeel in de omzet. Het areaal vruchtgroenten neemt toe.