Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
rechtszaak om friettest verloren

Patatje oorlog voor Eindhovense frietbakker

De jaarlijkse friettest van het AD is geëindigd in een heuse friet-fittie. Een frietbakker, die daalde van plek 5 naar plek 16, wil via de rechter een hogere plek afdwingen. Zijn eerste poging is mislukt.

Lekkerste friet van Agria
Het gaat om de friet van tankstation De Pomp in Eindhoven. Het liefste gebruiken ze daar aardappelen van het ras Agria. Die beschikbaarheid loopt aan het einde van het seizoen echter terug en dan schakelen ze over op een ander ras.

Voor de twee aangekondigde keuringsmomenten van het AD-frietpanel zorgden ze er wel voor genoeg Agria op voorraad te hebben. Omdat de snackbar echter in de top 5 zou eindigen, werden ze nog een derde keer - onverwacht - getest. Toen stond er een ander aardappelras op het menu en dat vond het testpanel maar niets. "Bij een derde bezoek laat [tankstation] de zaak liggen. Door tijdelijk overschakelen naar een andere aardappel is de friet redelijk, niet de top die we hier gewend zijn. Dat kost punten", staat in de beoordeling.

Pech voor eiser en voor klanten
Het tankstation eindigt uiteindelijk met een 9 en komt op de 16e plaats te staan. Een jaar eerder stonden ze met een 9,5 nog op plaats 8. Oneerlijk, vinden ze bij De Pomp en dus stapten ze naar de rechter. Die gaf het AD eind van de zomer gelijk. "Pech voor [eiser] dat die derde test net werd gehouden op één van de drie dagen dat hij aardappelen van mindere kwaliteit gebruikte, maar dat was het ook voor de klanten die toen friet bij hem afnamen. Hij had ook kunnen besluiten bij gebrek aan aardappelen van zeer goede kwaliteit die dagen geen friet te verkopen."

De frietbakker gaat in hoger beroep, vertelt hij aan het AD. Dat dient op 10 januari en in aanloop daarnaar is de uitspraak online gezet. De hele uitspraak is hier te lezen.


Publicatiedatum: 4-1-2017
Auteur: Arlette Sijmonsma
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Wat is er het nut van dat het AD dingen als friet of oliebollen gaat testen bij ondernemers die slechts lokaal actief zijn. Waarom testen ze niet gewoon producten van ketens die landelijk actief zijn zodat het ook voor alle consumenten relevant is.
Inkoper, Venlo - 4-1-2017 19:04:35


Ik had mijn mond gehouden als ik die patatbakker was. Zo kom je over als een klein kind en de uitslag van het AD is nou niet van dusdanig invloed op de nummers 6 tot en met 40 dat je dan stukken minder gaat verkopen.
Nu gaan mensen niet meer komen in Maart April en Mei omdat dan de aardappelen van mindere kwaliteit zijn.
Edoch meer verlies in totaal tezamen met zijn gezichtsverlies.
Zonde van de energie.. ga gewoon patat bakken..
P.Bakker, Rhoon - 4-1-2017 13:19:04


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: