Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alvin Wong, Xiamen Bona

Export Chinese pomelo's naar Europa groeit

"Het exportseizoen naar Europa duurt nog tot eind januari en de export naar Rusland zal tot half maart doorgaan. Dit verschil in aanvoer is te wijten aan het feit dat de pomelo's voor de Europese markt voornamelijk aangevoerd worden uit de regio Pinghe, in de Chinese provincie Fujian. Voor de binnenlandse markt en Rusland vermarkt het bedrijf Xiamen Bona ook pomelo's uit overige teeltgebieden. Aangezien de EU strenger controleert op gewasbeschermingsmiddelen dan Rusland, zijn de teeltgebieden van waaruit het fruit voor deze markt aangevoerd kan worden beperkt. Over het algemeen worden pomelo's uit de meeste andere regio's op de binnenlandse markt verhandeld en wordt slechts 5% geƫxporteerd," vertelt Avin Wong van Xiamen Bona.





"De exportvolumes voor de Europese markt zijn gegroeid en de ook de prijzen zijn sinds oktober verbeterd. In augustus en september bracht een aantal exporteurs grote volumes pomelo's op de markt waardoor de prijs kelderde. Hierdoor hebben veel handelaren vroeg in het seizoen verlies geleden. In de maanden oktober en november was de aanvoer naar Europa beperkt, wat gunstig voor ons heeft uitgepakt omdat er meer ruimte voor ons product was," vervolgt Wong. "Over het algemeen is de concurrentie op de Europese en Nederlandse markt vrij groot. Zodra er mogelijkheden zijn om winst te maken, grijpen exporteurs hun kans. Duitsland is onze grootste markt in Europa. Wij leveren hier direct aan de retail. We exporteren ook regelmatig naar Nederland, Polen, Roemeniƫ en het Verenigd Koninkrijk."





Voor meer informatie:

Avin Furong Wong
Xiamen Bona Industry Co.,Ltd.
Tel: +86-592-565 8988
Mobile: +86 138 0602 4755
Http://www.bonagroup.com.cn
E-mail: avinwong@bonagroup.com.cn
Skype: avinwong
Publicatiedatum: