Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groente populair bij Finse consument | Co-op opent 100 Britse vestigingen in 2017

Lidl passeert Aldi op omzet

Lidl heeft meer omzet dan Aldi
De Duitse discountketen Lidl verwacht met februari van 2017 een jaaromzet van €70 miljard. De resultaten van concurrent Aldi worden niet bekend gemaakt, maar analisten schatten de jaaromzet van Aldi op €65 miljard. Naar verwachting zal dit verschil tussen de twee ketens in de komende paar jaar groter worden. (retaildetail.eu)

VS: ShopRite introduceert biologisch merk
ShopRite heeft een nieuw huismerk voor biologische producten geïntroduceerd. De naam van het merk is Wholesome Pantry. Het merk maakt gebruik van versimpelde labels en is opgezet voor consumenten die op zoek zijn naar gezondere voedingsmiddelen. Het merk zal exclusief worden aangeboden bij alle ShopRite-vestigingen en bestaat zowel uit bevroren producten als versproducten. (silive.com)

BP in gesprek met retailers
De pompstationketen BP is in gesprek met een aantal retailers in drie verschillende landen. Het doel van het overleg is om meer buurtwinkels bij pompstations te openen. BP werkte eerder al met een vergelijkbare strategie in het Verenigd Koninkrijk in samenwerking met Marks & Spencer. BP-directeur Tufan Erginbilgic gaf aan dat het model als een wereldwijde strategie wordt gebruikt om de omzet van zijn 17.200 pompstations te vergroten. (telegraph.co.uk)

Uchumi stelt bekendmaking van resultaten uit
De supermarktketen Uchumi heeft opnieuw de bekendmaking van zijn financiële resultaten uitgesteld. De resultaten zouden nu aan het eind van januari worden gepubliceerd. Volgens Uchumi zijn er problemen met het samenstellen van de cijfers met betrekking tot de activiteiten in Oeganda en Tanzania. (hivisasa.com)

Australië: Woolworths verkoopt pompstationketen voor aan BP
De Australische retailer Woolworths gaat zijn pompstations voor AU$1,8 miljard (€1,24 miljard) verkopen aan BP. Het besluit om de pompstationketen over te laten nemen is onderdeel van het plan van Woolworths om zich meer te richten op de kernactiviteiten in de supermarktsector. (Reuters)

Nauwelijks gewasbeschermingsmiddelen in Californisch AGF
Groente en fruit in Californische supermarkten bevatten nauwelijks tot geen gewasbeschermingsmiddelen. Slechts 1% had een gehalte aan gewasbeschermingsmiddelen dat hoger dan toegestaan was. Dit blijkt uit een verslag over het jaar 2015 van het Californische departement voor gewasbeschermingsregulering heeft.
Klik hier om meer te lezen op capradio.org.

Australië: Coles en Woolworths stoppen met gewaxte appelen

Supermarkten in Australië geven al jaren hun appelen een beschermende waslaag. De ketens Coles en Woolworths hebben nu echter besloten om hiermee te stoppen.
Klik hier om meer te lezen.

Groenten populair bij Finse consument
Uit onderzoek van de Finse retailer Kesko naar koopgedrag van Finse consumenten blijkt dat er meer animo is voor gezondere producten. De consumptie van groenten zal daarom volgens het verslag toenemen. Ook zullen proteïneproducten op groentenbasis populair worden. 57% van de ondervraagde consumenten gaven aan in het komende jaar meer groente en fruit te willen eten. 51% is van plan meer zachtfruit te consumeren. (esmmagazine.com)

VS: Lidl breidt uit in Annapolis

Lidl heeft gekozen voor Annapolis als een van de eerste locaties om voet aan wal te zetten binnen de Amerikaanse supermarktsector. Als Lidl toestemming krijgt om in Annapolis aan de slag te gaan, zal dit voor het eerst sinds tien jaar zijn dat een nieuwe keten in de stad zijn vestigingen opent. De laatste ketens die tien jaar geleden zichzelf in Annapolis hebben geïntroduceerd waren Fresh Market en Trader Joe's. (capitalgazette.com)

Italië: VéGé Group heeft nieuwe partner in Campanië
De Italiaanse retailgroep VéGé gaat vanaf januari 2017 samenwerken met een nieuwe regionale partner in de regio van Campanië. De nieuwe partner Supermercati Piccolo is een belangrijke speler in de lokale groothandel- en retailsector, die vooral actief is rond de omgeving van Napels. Samen hebben de twee partners nu een netwerk van 13 vestigingen met een totale gecombineerde verkoopruimte van 12.270 vierkante meter. (esmmagazine.com)

VK: Co-op opent 100 vestigingen in 2017
The Co-op gaat £70 miljoen (€82,2 miljoen) investeren in 100 nieuwe vestigingen in het Verenigd Koninkrijk. Ook worden met de 100 nieuwe locaties 1.500 banen gecreëerd. De keten gaat de nieuwe winkels met name concentreren in Londen en de South East. Voor het einde van maart worden er 5 winkels in Londen geopend. In 2016 werd een vergelijkbaar aantal vestigingen geopend. (belfasttelegraph.co.uk)

Buurtwinkelsector in opkomst in Zuid-Korea
Wegens het toenemende aantal eenpersoonshuishoudens in Zuid-Korea neemt ook het aantal buurtwinkels toe. Het aantal buurtwinkels is met meer dan de helft toegenomen in de afgelopen vijf jaar, ondanks dat de Zuid-Koreaanse economie momenteel in een recessie verkeert. Het aantal staat volgens de Zuid-Koreaanse branchevereniging voor de buurtwinkelsector nu op 32.000 winkels. (esmmagazine.com)

Mercadona versnelt plannen voor Portugal
De Spaanse keten Mercadona wil zijn geplande entree in de Portugese retailsector eerder uitvoeren. Eerder wilde de keten pas in 2019 in Portugal aan de slag, maar nu heeft de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa aangekondigd dat dit in 2017/2018 zal gebeuren. (esmmagazine.com)

Coop Switzerland neemt Aperto over
De retailer Coop Switzerland heeft de buurtwinkelketen Aperto Group overgenomen. Aperto was voor de overname in handen van een partnerschap tussen Hofer Holding AG en Villars Holding AG. De buurtwinkelketen heeft met name vestigingen bij trein- en pompstations op een aantal strategisch belangrijke locaties in Zwitserland. (esmmagazine.com)

DIA Group opent eerste vestiging in Rio de Janeiro
De Spaanse retailer DIA Group heeft zijn eerste vestigingen geopend in Rio de Janeiro. Het bedrijf wil in eerste instantie 32 winkels openen met een lokale partner. De winkels worden volledig voorzien van het huidige assortiment van DIA. De keten is sinds 15 jaar actief in Brazilië en heeft al vestigingen in São Paulo, Minas Gerais, Bahia en Rio Grande do Sul. (esmmagazine.com)

Pozzoli Food wordt lid van Italiaans discountconsortium
Het Italiaanse aanschaf- en retailconsortium Italy Discount is uitgebreid door het lidmaatschap van de keten Pozzoli Food. Pozzoli Food is een kleine keten met 13 vestigingen verspreid in de Lombardijse regio. De keten bevindt zich onderandere in de gemeentes Milaan, Monza, Brianza, Lecco, Como, Varese en Bergamo. Pozzoli Food heeft verder plannen voor drie nieuwe locaties. (esmmagazine.com)

ICA Gruppen neemt Litouwse keten over
De Zweedse retailgroep ICA gaat voor €213 miljoen het in Litouwen gevestigde bedrijf UAB Palink overnemen. UAB Palink is verantwoordelijk voor de retailketen IKI. Daardoor zal ICA de tweede grootste keten in de Litouwse supermarktsector worden. Op dit moment is ICA de vierde grootste retailer in Litouwen dankzij zijn Rimi Baltic-keten. (esmmagazine.com)


Hilarische parodie op Amazon van concurrent
Klik hier om het artikel te lezen.


Spar wordt grote speler in Kroatische supermarktsector
Klik hier om het artikel te lezen.


Publicatiedatum: