Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recordexport Oekraïense diepvriesframbozen

De Oekraïense export van diepvriesframbozen heeft dit seizoen een record bereikt en bedroeg van januari tot november 2016 meer dan 6.500 ton: bijna drie keer zo veel als in dezelfde periode in 2015 en het hoogste resultaat ooit gemeten.

Een jaar eerder piekte de export in augustus en september. De export in augustus 2016 bedroeg bijna 2.000 ton, 75% van de totale export van het jaar ervoor. De export in september 2016 bedroeg in totaal 1.800 ton, drie keer zo veel als in dezelfde maand in 2015. Oekraïense marktanalisten verbinden de exportstijging met een grotere frambozenproductie in Oekraïne en een hogere vraag naar Oekraïense producten op de Europese markt.

De EU-landen namen het grootste deel van de Oekraïense export op zich: Polen was goed voor 3.400 ton (bijna 50% van de totale Oekraïense export) en het aandeel van Duitsland was ongeveer 10%: Oekraïne exporteerde meer dan 600 ton diepvriesframbozen naar de Duitse markt. Tsjechië was de derde grootste importeur en kocht 580 ton diepvriesframbozen van Oekraïne, vier keer zo veel als een jaar eerder.

Daarnaast werd de groep grootste importeurs van Oekraïense diepvriesframbozen vergezeld door Wit-Rusland met importvolumes van bijna 200 ton. Marktanalisten geloven dat een groot deel van deze volumes dan wordt doorgevoerd naar Rusland, die de import van diepvriesbessen uit Oekraïne heeft verboden.
Publicatiedatum: