Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Recordexport Oekra´ense diepvriesframbozen

De Oekra´ense export van diepvriesframbozen heeft dit seizoen een record bereikt en bedroeg van januari tot november 2016 meer dan 6.500 ton: bijna drie keer zo veel als in dezelfde periode in 2015 en het hoogste resultaat ooit gemeten.

Een jaar eerder piekte de export in augustus en september. De export in augustus 2016 bedroeg bijna 2.000 ton, 75% van de totale export van het jaar ervoor. De export in september 2016 bedroeg in totaal 1.800 ton, drie keer zo veel als in dezelfde maand in 2015. Oekra´ense marktanalisten verbinden de exportstijging met een grotere frambozenproductie in Oekra´ne en een hogere vraag naar Oekra´ense producten op de Europese markt.

De EU-landen namen het grootste deel van de Oekra´ense export op zich: Polen was goed voor 3.400 ton (bijna 50% van de totale Oekra´ense export) en het aandeel van Duitsland was ongeveer 10%: Oekra´ne exporteerde meer dan 600 ton diepvriesframbozen naar de Duitse markt. TsjechiŰ was de derde grootste importeur en kocht 580 ton diepvriesframbozen van Oekra´ne, vier keer zo veel als een jaar eerder.

Daarnaast werd de groep grootste importeurs van Oekra´ense diepvriesframbozen vergezeld door Wit-Rusland met importvolumes van bijna 200 ton. Marktanalisten geloven dat een groot deel van deze volumes dan wordt doorgevoerd naar Rusland, die de import van diepvriesbessen uit Oekra´ne heeft verboden.

Publicatiedatum: 4-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: