Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Capaciteit aan gekoelde opslag groeit wereldwijd, maar krimpt in Europa

De totale capaciteit van alle koel- en vrieshuizen wereldwijd bereikte in 2016 een omvang van 600 miljoen m≥, een toename van 8,6 procent ten opzichte van 2014. De opslagcapaciteit in de meeste Europese landen daalde echter in deze periode.

China was in 2016 het land waar de meeste nieuwbouw van gekoelde opslagruimte plaatsvond; er werd 31 miljoen m≥ extra ruimte toegevoegd. India heeft nog altijd de grootste gekoelde opslagcapaciteit, met in totaal 141 miljoen m≥. India, de Verenigde Staten en China waren de enige drie landen die afgelopen jaar ieder over meer dan 100 miljoen m≥ gekoelde magazijncapaciteit beschikten, zo stelt de GCCA (Global Cold Chain Alliance).

Landen toegevoegd aan database
Onder de landen met een kleiner volume meldden Oezbekistan, Turkije en Mexico een substantiŽle groeicapaciteit, met 1,6 miljoen m≥ in Mexico en 2,4 miljoen m≥ in Turkije en Oezbekistan. In Noord-Afrika was de totale gekoelde opslagruimte in 2016 6 miljoen m≥ groter dan in 2014, een toename van 4,6 procent. De Verenigde Staten waren goed voor 3,2 miljoen m≥ aan capaciteitstoename.
Een deel van de wereldwijde uitbreiding van gekoelde opslagcapaciteit is toe te schrijven aan de rapportage van landen die voorheen niet waren opgenomen in de database. Gerapporteerde wijzigingen voegden ongeveer 11 miljoen m≥ toe aan de capaciteitsuitbreidingen in de database van GCCA. Nieuw in de database opgenomen landen zijn Zuid-Korea, Peru, Mauritius, Ecuador en Kenia.

Afname gekoelde opslagcapaciteit in Europese landen
De gekoelde opslagcapaciteit in de meeste Europese landen daalde tussen 2014 en 2016. De opslagcapaciteit in Europa bedroeg 112 miljoen m≥. Turkije en Groot-BrittanniŽ waren uitzonderingen op de neerwaartse trend. In Turkije werd in de afgelopen twee jaar meer dan 2,4 miljoen m≥ aan nieuwbouw toegevoegd. Voor Groot-BrittanniŽ wordt een totale capaciteit van 32 miljoen m≥ gerapporteerd, wat ook een toename is. Een aanzienlijk deel van die toename is echter toe te wijzen aan betere marktmonitoring. Nederland staat met in totaal 14 miljoen m≥ opslagcapaciteit als negende genoteerd in de internationale top twintig.

Klik hier voor meer informatie op de website van Global Cold Chain Alliance (GCCA)

Bron: IIF/IIR.

Publicatiedatum: 3-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: