Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Capaciteit aan gekoelde opslag groeit wereldwijd, maar krimpt in Europa

De totale capaciteit van alle koel- en vrieshuizen wereldwijd bereikte in 2016 een omvang van 600 miljoen m³, een toename van 8,6 procent ten opzichte van 2014. De opslagcapaciteit in de meeste Europese landen daalde echter in deze periode.

China was in 2016 het land waar de meeste nieuwbouw van gekoelde opslagruimte plaatsvond; er werd 31 miljoen m³ extra ruimte toegevoegd. India heeft nog altijd de grootste gekoelde opslagcapaciteit, met in totaal 141 miljoen m³. India, de Verenigde Staten en China waren de enige drie landen die afgelopen jaar ieder over meer dan 100 miljoen m³ gekoelde magazijncapaciteit beschikten, zo stelt de GCCA (Global Cold Chain Alliance).

Landen toegevoegd aan database
Onder de landen met een kleiner volume meldden Oezbekistan, Turkije en Mexico een substantiële groeicapaciteit, met 1,6 miljoen m³ in Mexico en 2,4 miljoen m³ in Turkije en Oezbekistan. In Noord-Afrika was de totale gekoelde opslagruimte in 2016 6 miljoen m³ groter dan in 2014, een toename van 4,6 procent. De Verenigde Staten waren goed voor 3,2 miljoen m³ aan capaciteitstoename.
Een deel van de wereldwijde uitbreiding van gekoelde opslagcapaciteit is toe te schrijven aan de rapportage van landen die voorheen niet waren opgenomen in de database. Gerapporteerde wijzigingen voegden ongeveer 11 miljoen m³ toe aan de capaciteitsuitbreidingen in de database van GCCA. Nieuw in de database opgenomen landen zijn Zuid-Korea, Peru, Mauritius, Ecuador en Kenia.

Afname gekoelde opslagcapaciteit in Europese landen
De gekoelde opslagcapaciteit in de meeste Europese landen daalde tussen 2014 en 2016. De opslagcapaciteit in Europa bedroeg 112 miljoen m³. Turkije en Groot-Brittannië waren uitzonderingen op de neerwaartse trend. In Turkije werd in de afgelopen twee jaar meer dan 2,4 miljoen m³ aan nieuwbouw toegevoegd. Voor Groot-Brittannië wordt een totale capaciteit van 32 miljoen m³ gerapporteerd, wat ook een toename is. Een aanzienlijk deel van die toename is echter toe te wijzen aan betere marktmonitoring. Nederland staat met in totaal 14 miljoen m³ opslagcapaciteit als negende genoteerd in de internationale top twintig.

Klik hier voor meer informatie op de website van Global Cold Chain Alliance (GCCA)

Bron: IIF/IIR.

Publicatiedatum: 3-1-2017

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: