Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
FNLI: 'Afbouwen van toegevoegd suiker in groentenconserven moet geleidelijk'

Fabrikanten van groentenconserven voegen maar 'heel weinig' suiker toe aan hun producten en de hoeveelheid wordt bovendien afgebouwd. Dat zegt een woordvoerder van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) in een reactie op een studie die de voedselwaakhond foodwatch maakte van het toevoegen van suikers aan groenten in glazen potjes of blik. De afname in de suikertoevoeging vindt volgens de FNLI bewust heel geleidelijk plaats om te voorkomen dat de consument thuis zelf suiker gaat toevoegen.

De FNLI geeft toe dat de enige reden om suiker en zout toe te voegen ligt in de smaak. Voor conservering wordt er water toegevoegd aan de groente. Zonder toevoeging van suiker of zout loopt het natuurlijk aanwezige suiker en zout in groente weg in het vocht. Hierdoor verliezen de groenten hun natuurlijke smaakbalans.

Volgens de FNLI zou het contraproductief zijn als de groentefabrikanten ineens suiker en zout helemaal weglaten, omdat de smaak 'acceptabel' moet blijven om mensen meer groenten te laten eten. De federatie wijst erop dat de levensmiddelenindustrie sinds 2014 met de overheid samenwerkt om suiker, zout en vet in producten structureel te verlagen.

bron: FNLI

Publicatiedatum: 2-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: