Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FNLI: 'Afbouwen van toegevoegd suiker in groentenconserven moet geleidelijk'

Fabrikanten van groentenconserven voegen maar 'heel weinig' suiker toe aan hun producten en de hoeveelheid wordt bovendien afgebouwd. Dat zegt een woordvoerder van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) in een reactie op een studie die de voedselwaakhond foodwatch maakte van het toevoegen van suikers aan groenten in glazen potjes of blik. De afname in de suikertoevoeging vindt volgens de FNLI bewust heel geleidelijk plaats om te voorkomen dat de consument thuis zelf suiker gaat toevoegen.

De FNLI geeft toe dat de enige reden om suiker en zout toe te voegen ligt in de smaak. Voor conservering wordt er water toegevoegd aan de groente. Zonder toevoeging van suiker of zout loopt het natuurlijk aanwezige suiker en zout in groente weg in het vocht. Hierdoor verliezen de groenten hun natuurlijke smaakbalans.

Volgens de FNLI zou het contraproductief zijn als de groentefabrikanten ineens suiker en zout helemaal weglaten, omdat de smaak 'acceptabel' moet blijven om mensen meer groenten te laten eten. De federatie wijst erop dat de levensmiddelenindustrie sinds 2014 met de overheid samenwerkt om suiker, zout en vet in producten structureel te verlagen.

bron: FNLI
Publicatiedatum: