Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie

Piet Hein Merckens wordt nieuwe voorzitter VAVI

Per 1 januari gaat de voorzittershamer van de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (VAVI) van René van der Linden over naar Piet Hein Merckens. Bestuurservaring is niet nieuw voor Merckens: hij is CEO van Aviko Group en lid van de concerndirectie van Royal Cosun. Namens zijn voormalig werkgever (Sara Lee) was Merckens lid van het bestuur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) en bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koffie en Thee (KNVKT). Merckens is tevens CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Royal Wessanen geweest. De leden van de VAVI kozen hem unaniem als voorzitter voor een periode van in ieder geval twee jaar. Piet Hein vervult het VAVI-voorzitterschap als CEO van Aviko Group, net zoals zijn voorzitterschap van de Trade Committee van de European Potato Processors Association (EUPPA).

Ruim 28 jaar stond de VAVI onder voorzitterschap van René van der Linden. Zijn ervaring als bestuurder en politicus was zeer waardevol voor de VAVI. Piet Hein Merckens, bij zijn aanstelling: "René heeft in zijn eerste jaren als voorzitter van de VAVI een belangrijke verbindende rol gespeeld tussen de leden en is er vervolgens in geslaagd een breed gedragen agenda neer te zetten. Daarnaast is René een stevige ruggensteun geweest bij de externe oriëntatie van veel Nederlandse aardappelverwerkers. Bovendien heeft hij de VAVI in politiek Den Haag en Brussel op de kaart gezet. Daar zijn alle leden van de VAVI hem zeer erkentelijk voor."

Nederland heeft na de Verenigde Staten de grootste aardappelverwerkende industrie ter wereld. De VAVI behartigt de belangen van de aardappelverwerkende industrie in het algemeen en van de 7 leden in het bijzonder. De aardappelverwerkende industrie is goed voor 3500 werkplekken, verwerkt jaarlijks circa 3,9 miljoen aardappelen tot meer dan 2 miljoen ton producten, waarvan ruimt 85% bestemd voor export.   


Publicatiedatum: 2-1-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: