Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Elbert Duifhuizen (Van der Wel): "Vernieuwing op de markt is broodnodig"

Urban Industrial koopt Groothandelsmarkt Rotterdam

Tholen - Urban Industrial is de nieuwe eigenaar van de Groothandelsmarkt aan de gelijknamige straat op bedrijventerrein Spaanse Polder in Rotterdam. Het gebouw uit 1969 met 14.000 m2 bedrijfsruimte is gekocht van de gemeente Rotterdam.

Urban Industrial gaat het gebouw duurzaam transformeren. Het gebouw wordt in oppervlakte verdubbeld. Na oplevering moet een nieuw, toekomstbestendig werkgebouw ontstaan van beton, staal en glas met een overdekt binnenterrein. De Groothandelsmarkt ligt op een groot handelsterrein van 74.000 m2 en bestaat uit meerdere deelmarkten. Verschillende goederen zoals vleeswaren, vis, groenten & fruit en bloemen worden hier dagelijks verhandeld.



Elbert Duifhuizen van Van der Wel Rotterdam reageert voorzichtig positief op het nieuws. "In feite kan het alleen maar verbeteren, dus dat is voor de groothandelsmarkt niet verkeerd. De markt bestaat al sinds 1969 en sindsdien is er eigenlijk nooit wat veranderd, dus de transformatie is broodnodig. De laatste jaren heerste er ook nogal wat negativiteit rond de markt. Ik heb altijd geprobeerd om positief te blijven. We hebben hier op de markt nogal wat verschillende zaken met verschillende belangen en er zijn nog de nodige verbeteringen door te voeren door dingen gezamenlijk op te pakken. We verdienen hier nog altijd onze boterham! Wel heeft het me bevreemd dat de pers eerder van het nieuws op de hoogte was dan de huurders. Ik werd door mijn leveranciers op het nieuws gewezen."


De markt huisvest ongeveer zeventig verschillende bedrijven en biedt werkgelegenheid aan 800 medewerkers. De totale waarde van de handel van de markt bedraagt op jaarbasis 1,5 miljard euro. De Groothandelsmarkt vervult een belangrijke rol voor de horeca, de detailhandel en andere hieraan gelieerde bedrijvigheid.

De gemeente is tot verkoop overgegaan omdat het terrein en de bedrijfsruimte niet meer tot de gemeentelijke kern vastgoedportefeuille behoren. In Urban Industrial heeft zij een nieuwe eigenaar gevonden die belangrijke economische en fysieke impulsen aan de Groothandelsmarkt en aan de ontwikkeling van de Spaanse Polder wil geven.

Urban Industrial – een investerings- en financieringsplatform voor industrieel vastgoed in Nederland - is geadviseerd door CBRE. Houthoff Buruma heeft de koper voorzien van juridisch advies en Loyens & Loeff heeft gefungeerd als notaris. In Dedato Ontwerpers en Architecten heeft Urban Industrial haar partner gevonden op het gebied van architectuur.

Publicatiedatum: