Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Juan Soler, Inter Terra

Veel ervaring vereist voor teelt biologische kaki's

Om zijn aanbod verder te diversifiëren zal de Spaanse kakicoöperatie Grupo Medina uit Huelva vanaf dit seizoen ook biologische Rojo Brillante kaki's leveren.

"De teelt van het ras Rojo Brillante groeit zowel in Spanje als de rest van de wereld. Wij zijn van mening dat het belangrijk is om een milieuvriendelijk en duurzaam product aan te bieden," legt Inter Terra-directeur Juan Soler uit.


Het telen en vermarkten van biologische kaki's is geen eenvoudige taak en maar weinigen slagen hierin. "De fruitsoort is gevoelig voor ziekten en slechte weersomstandigheden en vereist een ruime kennis van de markt. Wij vermarkten al ruim dertig jaar kaki's en door onze ervaring zijn wij in staat deze nieuwe tak binnen de sector te ontwikkelen."

Inter Terra kijkt terug op een succesvol eerste seizoen voor biologische kaki's en is van plan de productie ervan verder uit te breiden. "We denken dat er een doelgroep voor dit product is," aldus Soler.
De biologische kaki's worden vermarkt onder het Medina merk en zijn bestemd voor de Europese markt. Inter Terra blijft echter werken aan het verbeteren van de houdbaarheid zodat het product in de toekomst ook naar overzeese bestemmingen geëxporteerd kan worden.

De lijn biologische kaki's is een aanvulling op het assortiment conventionele kaki's van de Grupo Medina, dat internationaal bekend is vanwege zijn Sharon merk. " Zoals altijd volgt de markt de ontwikkelingen bij de Grupo Medina op de voet aangezien de coöperatie marktleider is binnen de sector en steeds toonaangevender wordt op het gebied van onderzoek, productie en marketing.

Voor meer informatie:
Juan Soler
GRUPO MEDINA
Finca Valdeluz-Ctra Huelva-Ayamonte km122
Lepe, Huelva. Spain
T: +34 959383126
info@medinagroup.es
www.medinagroup.es
Publicatiedatum: